avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cont bancar asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cont bancar asociatie

sunt oblogate asociatiile de proprietari sa aibe cont curent bancar ,pt ca am incercat sa platesc intretinerea prin virament bancar si mi s-a spus ca nu au cont,,,
Toti erau administratori atestati si-aveau asociatii in administrare. Mi-au ramas in amintire doi profesori, unul de matematica (scoala generala - pensionar dar inca mai preda) si unul profesor de fizica (pensionar), ambii atestati ca administratori si angajati la alte asociatii de proprietari.
Acum, fie vorba intre noi, eu personal nu am inteles niciodata cum se elibereaza acest atestat de administrator si, la limita, cum se permite cursurilor de formare administratori sa nu aiba in programa lor notiuni si lucru pe calculator.

Ma rog, in acest topic este vorba totusi despre lucrul cu banca. Chestiunea cu calculatorul si cu internetul vine oarecum ca o completare.
Administratorii se vor autoperfectiona pe masura ce vor creste pretentiile in asociatiile de proprietari.
Esential este sa se inteleaga de catre presedintii de asociatii ca este important si obligatoriu sa ruleze banii prin banca pentru ca acolo trebuie sa stea, in mare, diferenta intre incasari si plati, nu in casa cuiva, decat pentru plati mici, urgente si necesitand cash.
@adriantot
Dar si inainte de existenta intrenetului, asociatiile aveau cont deschis la CEC, toate operatiile de plati si incasari erau rulate prin CEC, cu exceptia cheltuielilor mici si plata indemnizatiilor care se efectuau direct din casa. Chiar si intretinerea se putea vira in contul asociatiei deschis la CEC.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
LocatarB, utilizator
@LocatarB,
Am spus eu ca inainte, inapoi, in trecut, viitor...., asociatiile nu aveau sau nu vor avea cont in CEC sau in alta banca?
in situatia in care sunt persoane ce lucreaza in strainatate ,daca se poate face plate la energia electrica si la gaz prin internet nu vad de ce plata la asociatiei ,sa nu poate fi facuta prin internet ,miscarile facute de administrator in contul bancar sunt mai repede de verificat,prin extrasul de cont,astfel se poate verifica repede si eficient unde au plecat bani,si nu se ajunge la discutii interminabile cu privire la chitante care de multe ori sunt duble ,,,,,,,,

Alte discuții în legătură

Plati catre radet doru barbu doru barbu Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)