avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabil, economist , expert-dar care?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabil, economist , expert-dar care?

Am si eu o mare nelamurire si ma chinui sa inteleg dar nu reusesc nicicum, poate ma ajuta cineva. Pe scurt, sotia mea are o firma mica (2 angajati) si de bun inteles ca a angajat un contabil . Toate bune si frumoase, pana la controalele celor de la Garda financiara , care au aplicat "amenda prieteniei" adica din ce am inteles eu , esi corect sau nu esti corect , tot platesti amenda cea mai mica . Sotia mea se straduieste sa fie cat mai corecta (adica toata marfa este trecuta prin acte, nu jongleaza cu adausori sau cheltuieli fictive pentru deduceri), ne dorim amndoi sa respectam legislatia (care inte noi fie vorba este f. stufoasa , alambicata si uneori fara logica sau degeaba), dar nici eu nu am timp sa studiez toate aspectele, si sotia nici pe atat. Asta inseamna probabil un contabil mai bun decat cel pe care-l avem acum (chiar daca onorariul ar fi mai mare se compenseaza cu amenzile luate degeaba cu actualul contabil) , si din pacate am fost sfatuiti "du-te la x , are spate si nu o sa mai luati amenzi".Nu vreau genul asta de contabil , vreau genul de contabil istet , care cunoaste legislatia si opereaza CORECT , pe langa asta daca se mai poate sa te sfatuiasca cum sa-ti gestionezi capitalul , cum sa-ti faci investitiile samd .Credeti ca existat asa ceva , si daca da , cum poate fi gasit ? Ce nu inteleg : cand va fi posibil sa colaborezi cu o firma de contabilitate care sa-si asume raspunderea pentru situatiile incheiate ? Mai mult de atat : de ce bilantul sau ce o fi , trebuie semnat de expert contabil sau cum se numeste ? Daca bilantul este semnat de un expert contabil acesta preia raspunderea veridicitatii datelora asupra sa ??? Daca da , este ok , atunci sa platesca el amenda daca nu e bine intocmit , daca nu -de ce-l mai semneaza???? O mie si una de documente , semnaturi , care de fapt se dovedesc a fi FARA valoare , vine garda , iti intocmesc PV contraventional , si culmea - tot ei nici macar nu compl. registrul unic de control , chiar daca au intocmit PV in acea zi ? Trebuiesc declarati banii personali zilnic , chiar daca esti administrator si lucrezi in firma ta? Ce logica poate fi si asta ? Eu nu-mi numar banii care-i am la mine nicioda . De ce daca merg la firma trebuie sa-i socotesc , si de ce daca intr-o zi nu am indeplinit formalitatea de a trece in registru acest lucru (ca treci 0 lei ,100, sau 1000, tot aia e , nu te va cauta nimeni in buzunare ) trebuie sa iau amenda ? Imi cer scuze m-am lasat dus de val , revin , vreau contabil BUN , se poate gasi ?
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 14:29, 7 Decembrie 2008
Raportul de gestiune zilnic se intocmeste la acele unitati patrimoniale care tin evidenta gestiunii stocurilor global-valoric!
Raportul de gestiune zilnic (se regaseste in ORDIN Nr. 1850 din 14 decembrie 2004. privind registrele şi formularele financiar-contabile)!
ghola a scris:

Raportul de gestiune zilnic se intocmeste la acele unitati patrimoniale care tin evidenta gestiunii stocurilor global-valoric!
Raportul de gestiune zilnic (se regaseste in ORDIN Nr. 1850 din 14 decembrie 2004. privind registrele şi formularele financiar-contabile)!

Buna ziua tuturor!!
:-/ multumesc ghola pentru importantele informatii pe care ni le oferi, multumesc tuturor OAMENILOR din acest forum care ii ajuta pe cei ca mine desi....ptr. dv. timpul este mai mult decat pretios.
va rog sa ma ajutati intr-o problema in care eu nu sunt sigura ca interpretez bine,adica: "gestiune global valorica" inseamna ca tin gestiunea la ce sume ies si intra la marfuri? daca da, cand vine....garda financiara tot asa imi face calculul?(imi cer scuze pentru exprimare dar nu stiu cum sa intreb altfel :-/, va rog sa nu va suparati). adica,daca rapoartele zilnice ies doar cu suma respectiva si nu cu "cosmetice;bauturi,lactate,etc",asta inseamna gestiune global valorica?
Va multumesc mult pentru tot ajutorul acordat in timp si pentru intelegerea de care dati dovada intotdeauna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire raport de gestiune zilnic taie taie Buna, Nu stiu daca mai este obligatoriu a se intocmi raportul de gestiune zilnic, si as vrea sa stiu, pentru ca cei de la Garda Financiara au cerut asa ceva ... (vezi toată discuția)
Raport zilnic casa marcat anamariacelik anamariacelik se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o (vezi toată discuția)
Inventar magazin comert cu amanuntul pfa Tessy Tessy Cum se efectueaza inventarul marfii unui PFA cu activitate comert cu amanuntul, care este neplatitor de tva? Ce registre speciale sau liste speciale exista? Si ... (vezi toată discuția)