avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasarea angajatilor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasarea angajatilor in strainatate

Buna ziua. In ce conditii pot detasa angajatii in strainatate pentru finalizarea unui contract incheiat cu una dintre cele mai mari firme de constructii din Belgia? Am o firma in Belgia si platesc impozite de 17 ani de zile. Sunt romanca si am deschis aici o firma si as vrea sa-mi detasez angajatii in Belgia, sa le platesc diurna si cazare acolo si sa-mi platesc aici toate darile catre stat. Cei de la Agentia de ocupare a fortei de munca si cei de la Casa judeteana de pensii nu ma pot ajuta decat a-mi inmana formularul e 101(care acum se pare ca nu mai exista ) Nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 10 Martie 2014
freeelis a scris:

@ afaceriiolden
Delegarea se poate face si in strainatate , nu numai in Romania ... :)


delegare pentru studiul pietii, achizitii si negocieri dar nu prestari servicii-FORTA de munca DAR fiecare sa faca cum DORESTE, legal daca faci prestarii servicii in incita altei firme trebuie sa justifici calitatea fie de salariat fie de colaborator in baza formularului A1.

INTREBATI in BELGIA ce documente trebuie sa aiba salariatii ROMANI ai firmei romane ca sa presteze servicii la o firma din Belgia , e cel mai sanatos la OFICIUL MUNCII sa nu aveti surprize.

Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
afaceriiolden, utilizator
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.


Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
[
Art. 46. [durata detaşării]
(1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.

In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.
(2) Informatiile prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
(3) Dispozitiile alin. (1) se completeaza prin legi speciale care reglementeaza conditiile specifice de munca in strainatate.
Exista posibilitatea delegarii angajatilor pentru perioada de 60 de zile fara formularul A1?
In cazul delegarii nu este necesar obtinerea formularului A1 ... acesta este folosit numai in cazul detasarii.
freeelis a scris:

In cazul delegarii nu este necesar obtinerea formularului A1 ... acesta este folosit numai in cazul detasarii.


In UE nu se accepta notiunea de delegare decat daca se achita taxele sociale si impozitele in statul unde se lucreaza efectiv :)

Alte discuții în legătură

Formularul a1 AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, Daca ma puteti ajuta sa elucidez acest aspect: Firma de constructii care isi desfasoara activitatea in mare parte in afara tarii. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Model act aditional detasare - formular a1 olden olden BUNA, ma puteti ajuta la un act aditional detasare GERMANIA Am nevoie de un model de act aditional privind delegarea personalului in Germania. Eu am un ... (vezi toată discuția)
Ce acte, documente imi trebuie pentru a trimite muncitori in italia? formularul a1 nu il pot obtine? delegatie sau detasare? ContSters241026 ContSters241026 Luna trecuta am deschids o firma de prestari servicii- Curatenie-si personal hotelier acestestea deoarece am posibilitatea de a face un contract cu doua ... (vezi toată discuția)