avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional de suspendare pt. "invoit" ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional de suspendare pt. "invoit" ?


In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati sa facem acte aditionale de suspendare a contractelor de munca si sa le inregistram la ITM? chiar pentru doua sau trei zile de invoit ?
Am fost obligati dupa un control sa facem aceste acte aditionale retroactiv pentru o saptamana de "invoit" in anul 2006 in cazul mai multor salariati -a momentul respectiv acestia nu au facut cerere scrisa ci doar au fost pontati-mai mult salariatii au lichidat demult (nici nu am cum sa-i contactez ca sa faca acele cereri de invoiri in baza carora sa inregistrez actele aditionale de suspendare) iar cartile de munca sunt inchise.#-o
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 22:17, 14 Septembrie 2009
Ideea asta cu acte aditionale de suspendare este ca si cum te-ai scarpina cu mana stanga in partea dreapta, cred ca dorm, viseaza noaptea si mai cer angajtorilor ziua ce au visat.
Chiar daca se poate trimite o scrisoare fostilor salariati acestia nu au nici o obligatie sa se prezinte la fostul angajator pentru a face o cerere si semna un atare act aditional, falsa daca stai sa judeci ca trebuie datata in 2006. Curios este faptul ca totusi s-au operat zile invoire fara a exista cereri ale salariatilor, si cum se face ca au ajuns inspectorii la un astfel de control, in urma unei sesizari ?
Nu este necesar ca inspectorii de la Corpul de Control al ITM-ului sa faca control numai in cazul unei sesizari, acestia pot face control si din oficiu.
Invoire sau zi libera fara plata, pentru rezolvarea problemelor personale, se acorda la cererea salariatului aprobata de conducerea societatii... Cum zilele respective apar semnate in pontaj? neavand cerere aprobata - ca absente nemotivate ? La 1-5 zile fara plata, nu-i faci decizie de suspendare, la foaia de prezenta colectiva trebuia atasata cererea aprobata.Decizia de suspendare ii faci de la 5 zile < ....
elis a scris:

Nu este necesar ca inspectorii de la Corpul de Control al ITM-ului sa faca control numai in cazul unei sesizari, acestia pot face control si din oficiu.

Nici nu am spus asa ceva.
Intrebam doar daca exista o sesizare in sensul au fost trecute in stat zile de invoire fara ca salariatii sa le fi solicitat in realitate.
Sigur ca pot face un astfel de control si fara sesizare, un numar mare de astfel de zile in statul de plata poate atrage suspiciuni.
@ adelaida_07
Stiu ca nu ai zis asa ceva, vorbeam in general. :)

@ oti
Ar mai fi totusi o solutie : in cazul in care nu gasiti pe fostii salariati ca sa va faca cereri de CFP, atunci treceti absente nemotivate

@zinaida
Nu exista nicio prevedere legala, in sensul ca la mai mult de 5 zile de CFP se face decizie de suspendare a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Zile cfp florica.vochide florica.vochide buna ziua,as dori sa stiu cum procedez daca am salariati care au lipsit toata luna si nu dorim sa le inchidem ctr. de munca.Cum as putea sa ii trec in revisal ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Spune-ti-mi si mie, va rog, cum tb sa sune decizia de suspendare a CIM in cazul in care salariatul vrea doar o zi de concediu fara plata? Va ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala/ concediu medical simona.elisa simona.elisa Am un salariat care a lipsit o saptamana, si a adus o adeverinta eliberata de medicul de familie, pe care este trecut viroza respiratorie - pe o ... (vezi toată discuția)