Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului
Art. 14
(1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
Art. 15
(1) In sensul prezentei legi, relatiile personale se pot realiza prin:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) gazduirea copilului pe perioada determinata de catre parintele sau de catre alta persoana la care copilul nu locuieste in mod obisnuit;
d) corespondenta ori alta forma de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informatii copilului cu privire la parintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
f) transmiterea de informatii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluari medicale sau scolare, catre parintele sau catre alte persoane care au dreptul de a mentine relatii personale cu copilul.
(2) Transmiterea informatiilor prevazute la alin. (1) lit. e) si f) se va face cu respectarea interesului superior al copilului, precum si a dispozitiilor speciale vizand confidentialitatea si transmiterea informatiilor cu caracter personal.
Intr-un apartament cu doua camere sa va gasi, cu siguranta, destul loc pentru ca un copil sa isi petreaca un weekend o data la doua saptamani. Tatal poate sa ceara, pe langa cele doua weekend-uri si saptamanile din vacanta de vara, program de vizita pentru celelalte vacante pe care le are copilul. Minimul de confort nu inseamna biroul si calculatorul de care beneficiaza minorul la domiciliul dumneavoastra. Tinand cont de interesul superior al minorului, ii puteti schimba acel calculator cu un laptop pe care sa-l ia copilul cu el atunci cand pleaca in vizita la tatal sau. Oare, daca ati avea parinti intr-un satuc la tara, nu ati lasa copilul la bunicii materni invocand aceleasi motive?
Ramane ca instanta sa se pronunte !=D>
Stati linistita,pentru faptul ca sunteti femeie si pentru faptul ca peste 80% din completele de judecata din Romania sunt formate din judecatori femei , aveti deja un mare avantaj si sanse considerabile sa castigati.
Problema insa nu e aceasta.
Problema este daca doriti sa aveti tata la copil, sau nu ?Doriti ca, copilul sa aiba tata?
Da stim, presupunem raspunsul.Credem ca ati raspuns DA .
Daca da, atunci credeti ca puteti sa-l fortati pe fostul sot sa se lase " teleghidat" in relatia lui cu copilul lui?Daca da, atunci credem ca va inselati.Incercand in felul acesta, credem ca il veti pierde de tot.Mai mult decat atat, copilul are mari "sanse" de asi pierde tatal de tot. Chiar asta doriti?
daca va ganditi la binele copilului, veti fi inteleapta si nu va veti mai "bate capul" cu cine sta si "doarme" fostul sot, ci veti face tot cei posibil ca sa-i faceti bine copilului.
Cineva trebuie sa fie mai intelept si sa renunte !
va dorim succes si intelepciune
Problema este ca instantele igora faptul ca minorii risca sa isi piarda tatii.
Mamele nu vor decat pensie de intretinere.Tatii se supara si nu mai vor sa plateasca si de aici apar alte probleme.
Nu este corect ca tatii sa aiba numai obligatii si drepturi nu.Se pare ca ceea ce este legal si corect nu prea conteaza pentru instante in procesele de dreptul familiei si nu cred ca este ceva nou.
Instantele nu pot fi obiective din varii motive.
avocat Claudiu Lascoschi
Subscriem in totalitate opiniei dumneavoastra stimate coleg.=D>
Se pare ca mamele dupa divort, vor NUMAI bani, nu si tata la copil sau binele acestuia.:stunned:
Merg pe ideea,"asa-i trebuie daca-i trebuie alta femeie... acum sa-l doara, si la buzunar si la suflet(despartirea de copil)"
Din pacate, majoritatea nu pot trece peste ideea ca, barbatul a divorta NUMAI de femeie, nu si de copil si mai mult, nu se gandesc in nici un caz la binele copilului, ci strict la binele lor !#-o
Cu aceeasi situatie ma confrunt si eu, doar ca baietelul meu are 4,5 ani. Desi instantele judecatoresti sunt formate din femei, legea e facuta de barbati, asa ca nu protejeaza mamele. Chiar e normal ca o mama care-si creste singura copilul, cu toata grija din lume, sa fie obligata de legi stupide sa isi lase copilul cu tatal care este intr-o relatie cu cine stie ce individa? Ar trebui facut ceva in acest sens.