anne_david a scris:
Ok, o sa lupt cu acest "egoism nedeghizat" de care ma acuzati in speranta ca nu ma va acuza copilul meu de acest lucru. Dar si eu provin din parinti divortati si mama mea nu mi-a interzis sa-mi vad tatal, el nu a vrut sa stie de mine si tot nu mi-a fost bine.
Aysha a scris:
Draga Anne, copilul meu, chiar daca nu o arata, stiu ca are sufletelul zdrobit si ca deocamdata nu discerne ce e bine si ce e rau. Eu traiesc insa cu convigerea ca pe masura ce o sa creasca va alege singur, sau daca nu ii va place locul in care va fi dus va cere singur acasa langa mama. Peste cativa ani va avea prieteni, colegi alaturi de care va voi sa petreaca mai mult timp decat sa se duca sa vada "figurile" partenerei tatalui lui. Cu siguranta ca aceste femei in momentul in care iti iau barbatul nu se gandesc la suferintele copiilor, deci cat crezi ca o sa le pese de ei cand va trebui sa-i suporte 2 weekend-uri pe luna? Cand relatia lor cu barbatul tau este inca calda, ca sa le faca pe plac, iti accepta copilul, dupa care il vor vrea cat mai putin prin preajma lor. Este o chestiune de timp, iar noi trebuie sa avem rabdare.
Cand ma uit cum s-au schimbat cuvintele dvs. de la o pagina la alta nu mi-e greu sa-nteleg ce e-n sufletul vostru. Ba chiar mi-e teama ca umbland cu el poti pati cum patesti cu florile presate cand incerci sa le muti de pe o foaie pe alta.
Asa ca, dati-mi voie sa va spun ca nu acuz pe nimeni! Cine sunt eu sa vorbesc doamna Anne? Sfantul Ioan al Crucii? Nu era nici o acuzatie in fraza aceea, ci doar o constatare. Si daca v-am facut vreo clipa sa va ganditi la trecutul dvs. si la faptul ca n-ar fi bine sa-l varati si-n prezentul altuia (cu voie sau fara de voie) inseamna ca n-am vorbit degeaba. (Si eu m-am intrebat in viata asta: oare de ce n-o fi vrut tata sa stie de mine? Si nu pot marturisi ca n-am incercat sa-i gasesc si mamei vreo vina... ori ca n-am incercat sa indulcesc faţa "personajului negativ" care avea drept unica baza vorbele mamei: "semeni cu tac-tu, fir-ar el al dracu"...)
Uneori e mai bine sa vorbesti cu oameni straini decat cu oamenii pe care-i cunosti. Probabil pentru ca un strain nu ne vede neaparat asa cum vrea sa creada ca suntem.