avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mame,ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mame,ajutati-ma!

Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am castigat,custodia si divortul.A facut recurs tot in acelasi oras,am castigat di nou.A facut recurs iarasi la Curtea de Apel TM,ieri am citit rezultatul"Admite recursul pârâtului, modifică ambele hotărâri anterioare, respinge ca inadmisibilă acţiunea reclamantei." :((DUPA 2 ANI de judecata stres si cheltuieli!!!!Avocautl sotului a atacat spunad ca Romania nu este competenta sa ne divorteze,deoarece noi am locuit acolo.Adevarul e ca noi am locuit in ambele tari,am doua resedinte.Ce ma sfatuiti sa fac, sa ma adresez Curtii Europene a Drepturilor Omului??Tin sa precizez ca cauza divortului a fost comportamentul violent al sotului fata de mine si copil si acum iubita mea tara exact in gura lupului ma trimite!Cu minimul pe economie pe care il castig,nu voi face fata cheltuielilor si deplasarilor la Roma!Sunt intr-o situatie disperata,pica pe mana lor copilul meu.Oare cui va incredinta copilul unei" tiganci" asa cum ne considera dansii sau sotului italian?Oare cei de la Curtea de Apel TM au gandit ce se va intampla cu mine si copilul,cat vom avea de suferit si la consecinte?Din casatoria noastra am ramas doar cu copilul si pe acesta poate il voi pierde :((!Oameni buni,va rog ajutati-ma cu sfaturi,ce sa fac...
Cel mai recent răspuns: Monica_1983 , utilizator 20:03, 15 Mai 2012
Monica_1983 a scris:

Eu dupa ce am nascut din cauza nentelegerilor mai mult eram in Romania,si martorii au spus asta ca el a stat luni de zile cu mine in tara.Deci ultimul nostru domiciliu este aici.

Mai mult, mai putin sau (mai) tot timpul sunt exact amanuntele care fac diferenta.

Pe baza a ceea ce scrieti dvs. aici, nu am cum sa apreciez (nu dau cu ghiocul, :),n-am glob de cristal si nu pot sa ghicesc in frunele de ceai probele care sunt in dosarul dvs.).

Analizati impreuna cu un avocat din TM posibilitatea de a ataca hotararea cu contestatie in anulare (art 317 alin 2 c. proc. civ. - "cand hotararea a fost data de judecatatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta).
Vedeti dispozitiile art 3 si urm. din Regulamentul 2201/2003 publicat in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene nr. 338 din 23/12/2003.

[ link extern ]

Nu vreau sa va dau sperante desarte, dar merita studiata problema ...cu un avocat care stie despre ce vorbeste. (asta inseamna in primul rand sa cunoasca piesele din dosarul instantei si nu ceea ce povestiti, pentru ca distanta intre ele poate fi ca de la cer la pamant, si sa raporteze in mod corect situatia din speta la prevederile regulamentului amintit).
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
romascanu, moderator
Va multumesc pt.raspunsuri.Am citit ce spune legea EU.Deci asta inseamna ce eu fiind de 2 ani in Romania pot sa cer o noua cerere de divort aici?

(1) Sunt competente să hotărască în problemele privind divorțul, separarea de drept și anularea căsătoriei instanțele judecătorești din statul membru:

- ultima reședință obișnuită a soților în condițiile în care unul dintre ei încă locuiește acolo

- reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin un an imediat înaintea introducerii cererii sau

- reședința obișnuită a reclamantului în cazul în care acesta a locuit acolo cel puțin șase luni imediat înaintea introducerii cererii și în cazul în care acesta este fie resortisant al statului membru respectiv, fie, în cazul Regatului Unit și al Irlandei, are "domiciliul" în acel loc;

SI AS PUTEA SA ATAC SENTINTA?

- în caz de cerere comună

Pentru ca eu am cerut divortul,dar sotul a facut o cerere reconventionala prin care el cerea divortul,vroia sa il castige el!

Mi e teama ca dansul va face cererea de divort inaintea mea in IT.Sa apelez din nou la un avocat si sa cer din nou divortul?

Buna.Va multumesc pentru raspuns.Deci ma sfatuiti sa fac cerere increndinatere minor.Dar ce spuneti daca eu ma duc direct luni la judecatorie si cer divort si incredintare copil din nou?La ce sa mai astept sentinta de la TM,poate intre timp face el cererea in Italia si va trebui sa imi vand casa sa pot tine piept.Am carte de munca aproape de doi ani,pot dovedi ca stau aici.Va rog sfatuiti ma,ca timpul trece...Vreau sa multumesc tuturor pt.ajutorul vostru pretios.
din cate inteleg eu dumneavoastra acum sunteti inca casatorita si dat fiind ca locuiti in Romania impreuna cu minorul de mai bine de un an eu zic sa introduceti din nou cerere de divort si incredintarea minorului la o instanta din Romania
Sfatul doamnei Romascanu si al domnului Petre sunt foarte bune si de urmat dar dansii nu au dosarul in fatza pentru a va putea ajuta complect....de aceea va si recomanda sa mergeti la un avocat.

Atunci cand veti merge la un avocat pentru a va studia dosarul rugati-l sa va spuna si ce anume ati putea folosii in favoarea dvs. din: Regolamento del consiglio- che modifica il regolamento (CE) n. 2201/2003 limitatamente alla competenza giurisdizionale e introduce norme sulla legge applicabile in materia matrimoniale -adoptat in 2008 - Commisssione delle comunita Europe

Alte discuții în legătură

Ajutor-divort caarmencita caarmencita buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divort - procedura cu strainatatea Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . va rog un sfat daca se poate in urmatoarea speta : maria casatorita cu giovanni , cetatean italian . domiciliu in italia , copil minor . ... (vezi toată discuția)