Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am castigat,custodia si divortul.A facut recurs tot in acelasi oras,am castigat di nou.A facut recurs iarasi la Curtea de Apel TM,ieri am citit rezultatul"Admite recursul pârâtului, modifică ambele hotărâri anterioare, respinge ca inadmisibilă acţiunea reclamantei." :((DUPA 2 ANI de judecata stres si cheltuieli!!!!Avocautl sotului a atacat spunad ca Romania nu este competenta sa ne divorteze,deoarece noi am locuit acolo.Adevarul e ca noi am locuit in ambele tari,am doua resedinte.Ce ma sfatuiti sa fac, sa ma adresez Curtii Europene a Drepturilor Omului??Tin sa precizez ca cauza divortului a fost comportamentul violent al sotului fata de mine si copil si acum iubita mea tara exact in gura lupului ma trimite!Cu minimul pe economie pe care il castig,nu voi face fata cheltuielilor si deplasarilor la Roma!Sunt intr-o situatie disperata,pica pe mana lor copilul meu.Oare cui va incredinta copilul unei" tiganci" asa cum ne considera dansii sau sotului italian?Oare cei de la Curtea de Apel TM au gandit ce se va intampla cu mine si copilul,cat vom avea de suferit si la consecinte?Din casatoria noastra am ramas doar cu copilul si pe acesta poate il voi pierde :((!Oameni buni,va rog ajutati-ma cu sfaturi,ce sa fac...
Buna!Va multumesc frumos pentru raspuns!Nu am cerut divortul in Italia din mai multe motive..Sunt in Romania la casa mea cu copilul,suntem fericiti aici si nu avem nevoie de drepturile si beneficiile "italienesti"
Suntem despartiti de 2 ani si ceva,am depus o noua cerere de divort tot aici in Ro.
Mai nou ma acuza de "rapimento minore"am primit de la ei de la Parchet.
Ce parere aveti?
Multumesc.
Cred ca trebuia sa atacati decizia ultimei instante; pe considerentul aratat de colegi, ca stateati de un an in Romania, nu vad sanse, dar avand in vedere ca legea italiana e mai restrictiva, incercati pe 2600 alin. 2, aplicabil si in cazul italienilor care vor divort rapid si il cauta pe aici.
Cred ca instanta a apreciat bine in lumina probelor, dar dv. trebuia sa mai faceti dovada legii italiene in materie de divort si sa o si invocati ca motiv.
Despre rapire nu stiu ce sa spun, nu ma date suficiente; stie unde stati, a fost informat? A venit sa vada copilul etc.
Buna seara.Am facut o noua cerere de divort.Suntem separati de 2 ani jumatate.El acolo eu aici.Credeti ca ma va respinge din nou?Ce sfat imi puteti da ca sa evit surprize?Multumesc frumos.
Ati intrebat despre rapire, v-am cerut date, acum ignorati complet mesajul acela si intrebati altceva... Nu prea e productiva discutia astfel.
Hotarati-va ce va intereseaza si raspundeti intrebarilor de aici ca sa va putem da un sfat.
Nu am mai spus nimic despre rapire pentru ca am certificate medico-legale care motiveaza de ce am plecat cu copilul!Pe mine ma intereseaza daca este competenta Romania sa ma divorteze.Am facut a doua cerere de divort.Prima a fost respinsa de curtea de apel,deoarece nu sunt competenti sa judece pt.ca ultimul domiciliu este in IT.Eu sunt de 2 ani jumatate aici in Romania.Acum este pe rol divortul cu incredinate minor.Am depus cererea cu 2 luni in urma.Avocatul sotului tot asta insista in intampinare ,ca Romania nu este competenta sa judece.Multumesc.
Ajutor-divort
caarmencita
buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc ... (vezi toată discuția)
Divort
gabriela suardi
M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)