avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mame,ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mame,ajutati-ma!

Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am castigat,custodia si divortul.A facut recurs tot in acelasi oras,am castigat di nou.A facut recurs iarasi la Curtea de Apel TM,ieri am citit rezultatul"Admite recursul pârâtului, modifică ambele hotărâri anterioare, respinge ca inadmisibilă acţiunea reclamantei." :((DUPA 2 ANI de judecata stres si cheltuieli!!!!Avocautl sotului a atacat spunad ca Romania nu este competenta sa ne divorteze,deoarece noi am locuit acolo.Adevarul e ca noi am locuit in ambele tari,am doua resedinte.Ce ma sfatuiti sa fac, sa ma adresez Curtii Europene a Drepturilor Omului??Tin sa precizez ca cauza divortului a fost comportamentul violent al sotului fata de mine si copil si acum iubita mea tara exact in gura lupului ma trimite!Cu minimul pe economie pe care il castig,nu voi face fata cheltuielilor si deplasarilor la Roma!Sunt intr-o situatie disperata,pica pe mana lor copilul meu.Oare cui va incredinta copilul unei" tiganci" asa cum ne considera dansii sau sotului italian?Oare cei de la Curtea de Apel TM au gandit ce se va intampla cu mine si copilul,cat vom avea de suferit si la consecinte?Din casatoria noastra am ramas doar cu copilul si pe acesta poate il voi pierde :((!Oameni buni,va rog ajutati-ma cu sfaturi,ce sa fac...
Cel mai recent răspuns: Monica_1983 , utilizator 20:03, 15 Mai 2012
cere doar incredintarea minorului pe perioada divortului produs in italia. divortul in italia dureaza ani. pana se solutioneaza divortul acolo copilul sta la tine.

o noua cerere de divort intr-odusa in romania de tine va face trimitere la acest dosar si nu are rost.

restul ce a spus avocatul petre legat de aceasta actiune a dosarului deja aflat la instanta. nu mai e nimic de facut decat ce a subliniat el
Multumesc pentru raspuns.Daca imi permiteti sa va corectez in Romania ne-am casatorit,eu nu am cetatenie italiana,doar romana!Actele mele italienesti adica permis de sedere si buletin imi sunt expirate din 2008!
Salve,
Faci recurs la instanta superioara, TREBUIE asa cum spunea colega sa ataci hotararea in baza probelor/ actelor existente la dosar.
Jurisdictia este acolo unde sotii au ultimul domiciliu.
dar ceea ce eu nu inteleg este? De ce nu ai cerut divortul in Italia acolo unde ai rezidenta ( chiar daca momentan nu esti acolo, dar ESTI rezident .. Stii foarte bine ca in Italia legislatia este foarte atenta la drepturile femeii ale copilului ( mantenimento)... etc.
Am o vaga banuiala ca el a facut orice ca sa castige pentru ca asa nu iti plateste cheltuieli de intretinere cat ar trebui,.. si mai ales ca tu ssa nu ceri ( cum esti indreptatita ) " mantenimento all livello italiano" - Cheltuieli care raportate la salariul minim italian,... nu sunt egale cu Romania.
daniela Davidoaia- Avocat Milano.
Inteleg,...
si totusi,.. cetatenia nu are relevanta intr-un proces de divort,.. deci poti sa ceri divortul in italia chiar daca nu esti Cetatean dar rezident. Faptul ca aia buletinul expirat- poate fi un impediment dar nu neaparat- in sensul ca ar trebui sa stiu daca buletinul l-ai obtinut prin casatorie, ( adica ce tip de rezident erai... pt mottivi di lavoro oppure residenza acquisità al matrimonio. De ce nu ai cerut cetatenia italiana vazand ca erai casatorita cu un italian? Nu conteaza UNDE a avut loc casatoria It Ro
BI ( cartà d' identità) se poate reinnoi chiar si acum( aici trebuie insa sa ma informez mai mult) vazand ca ai un fiu minor cu el.
Aici cred ca gresesti: "autoritatile romane nu vor fi de acord sa ii incredinteze copilul unui strain ea fiind romanca." - Ba dimpotriva in Italia tin foarte mult la drepturile copilului si al sotiei . Pentru ca eu am avut o cauza in Milano cu doi cetateni romani rezidenti in Milano ( deci IT si deci nu erau cetateni italieni ) iar pentru autoritatile italiene a contat foarte mult principal) binele copilului, nu faptul ca mama este romanca. Tind foarte mult sa cred ca pasul gresit in cazul ei a fost tocmai aici. dar nu pentru ca autoritatile romane NU ar fi competente.Au fost destul de competente numai ca el a reusit pana la urma . Pentru ca ea era CASATORITA cu el. Rezident sau nu, se stabilea jurisdictia si cred ca ar fi avut mai mult de castigat. Neavand venit, sau venit inferior 19.000 euro, beneficia de avocat din oficiu .
Dar este doar parerea mea.. Acum trebuie sa vada ce e de facut ,.. mai exact ce i-a mai ramas de facut. Si eu cred ca pentru binele copilului, se mai poate remedia.
Daniela

Alte discuții în legătură

Ajutor-divort caarmencita caarmencita buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divort - procedura cu strainatatea Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . va rog un sfat daca se poate in urmatoarea speta : maria casatorita cu giovanni , cetatean italian . domiciliu in italia , copil minor . ... (vezi toată discuția)