avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mame,ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mame,ajutati-ma!

Buna.M-am casatorit cu cetatean italian in Romania,avem impreuna un copil mic,nascut in IT.In 2010 am cerut divortul,aici la noi in tara.Primul proces l-am castigat,custodia si divortul.A facut recurs tot in acelasi oras,am castigat di nou.A facut recurs iarasi la Curtea de Apel TM,ieri am citit rezultatul"Admite recursul pârâtului, modifică ambele hotărâri anterioare, respinge ca inadmisibilă acţiunea reclamantei." :((DUPA 2 ANI de judecata stres si cheltuieli!!!!Avocautl sotului a atacat spunad ca Romania nu este competenta sa ne divorteze,deoarece noi am locuit acolo.Adevarul e ca noi am locuit in ambele tari,am doua resedinte.Ce ma sfatuiti sa fac, sa ma adresez Curtii Europene a Drepturilor Omului??Tin sa precizez ca cauza divortului a fost comportamentul violent al sotului fata de mine si copil si acum iubita mea tara exact in gura lupului ma trimite!Cu minimul pe economie pe care il castig,nu voi face fata cheltuielilor si deplasarilor la Roma!Sunt intr-o situatie disperata,pica pe mana lor copilul meu.Oare cui va incredinta copilul unei" tiganci" asa cum ne considera dansii sau sotului italian?Oare cei de la Curtea de Apel TM au gandit ce se va intampla cu mine si copilul,cat vom avea de suferit si la consecinte?Din casatoria noastra am ramas doar cu copilul si pe acesta poate il voi pierde :((!Oameni buni,va rog ajutati-ma cu sfaturi,ce sa fac...
Cel mai recent răspuns: Monica_1983 , utilizator 20:03, 15 Mai 2012
Multumesc frumos pentru raspuns.Credeti ca instanta ar accepta,am acest drept?Am sanse sa castig,adica pana la capat?Tinand cont de momentul de fata instata este de partea strainului care si-a maltratat familia!(am si aceste dovezi la dosar)
avocatPetre a scris:

nu avem alt sfat pentru dvs decat sa mergeti cu hotararea ramasa definitiva si irevocabila la un avocat din Timisoara, care sa vada in ce masura mai poate fi atacata pe o cale extraordinara cum ar fi contestatia in anulare sau revizuirea... este pana la urma vorba si de interesul major al copilului, nu doar unde ati avut impreuna cu sotul dvs ultimul domiciliu... e vorba de domiciliul comun cu al sotului, nu doar de domiciliul dvs...oricum, chestiunea asta cu domiciliul este interpretabila in opinia mea pentru ca dvs ati plecat din Italia de atata vreme si el tot singur a fost in aceasta perioada...asa ca, nu se pune problema unde ati locuit impreuna in ultimul an... daca s-a anulat divortul in Romania, inseamna ca inca ma sunteti casatorita... cu toate acestea puteti face aici in Romania cerere de incredintare minor chiar daca este sau daca nu este un proces pe rol in Italia pentru divort

Da, sunt aspecte de analizat in concret.
Fara a se vedea dosarul este greu de spus de avocat.

Insa, pare sa mai existe o problema...
Trebuie evitata autoritatea de lucru judecat a hotararii instantei de recurs.
Acesta ar trebui sa fie primul aspect de analiza a avocatului in cazul unei noi judecati deoarece primul lucru pe care il va face instanta acesta va fi...si avocatul deja trebuie sa stie cum sa faca apararea inca din momentul redactarii ( crearii ) actiunii.
Cum a dovedit ca ultimul domiciu comun a fost in Italia, daca actele dvs. nu mai sunt valabile din 2008?
Eu am bagat divortul la inceputul lunii februarie 2010,pe parcursul procesului in anul 2011prin mai mi-a facut el resedinta si domiciliul in Italia,el fiind proprietarul casei.Eu eram in Romania,nu am semnat absolut nimic.Si prin mai 2011 la una dintre infatisari a scos actul tocmai sa spuna ca nu Romania nu e competenta sa judece!Ce ma sfatuiti?Multumesc.
el a specificat bine ca ultimul domiciliu comun a lor a fost in italia, daca el nu a locuit in romania cu ea. pe judecator nu il intereseaza unde a fost ultimul domiciliu comun, in ce tara. el este cetatean strain, casatoria s-a produs in italia, ea este rezidenta acolo, deci cererea de desfacere a casatoriei incheiate in italia ar trebui sa se desfaca acolo.

ceea ce poate face, este cererea de incredintare a minorului la o instanta in romania, ordonanta presedintiala pana la pronuntarea divortului din italia. autoritatile romane nu vor fi de acord sa ii incredinteze copilul unui strain ea fiind romanca. aceasta cerere se judeca in termen urgent.

Alte discuții în legătură

Ajutor-divort caarmencita caarmencita buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)
Divort - procedura cu strainatatea Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . va rog un sfat daca se poate in urmatoarea speta : maria casatorita cu giovanni , cetatean italian . domiciliu in italia , copil minor . ... (vezi toată discuția)