avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorie banca

Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris?
Cel mai recent răspuns: CRISTOREANU , utilizator 23:06, 28 Ianuarie 2012
sigur ca poti conditiile fiind aceleasi din contractul incheiat cu bancadcc2011 a scris:

am si eu o intrebare. cum cesioneaza o banca creanta catre o firma de recuperare, eu ca persoana fizica pot cesiona creditul catre o alta persoana fizica?


albinet a scris:

Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris?


Meregti sa consultati un avocat cu contractul si cu ultima plata efectuata pentru a se analiza in concret situatia juridica.
@albinet
Puteti sa cititi si cu ochii, nu doar cu un avocat. Cand ati efectuat ultima plata, chiar partiala? Ati primit vreo somatie/notificare de la executor judecatoresc, sau doar de la recuperatori?
Am si eu o rugaminte, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca am depus solicitare de restructurare credit, cu dovezile aferente ca nu ma incadrez sa platesc rata integrala si sa ma ajute pt o perioada cu restructurarea creditului, iar banca respectiva imi spune ca nu ma incadrez in conditiile lor pentru a intra la restructurare, dar eu chiar nu mai pot sa platesc rata, ce pot face?? m-am rugat sa ma ajute deoarece am fost un client fidel pana acum, si ei ma trateaza....cu indiferenta, ce pot face? multumesc
Stimate domnule..

Eu am cumparat un bun de uz casnic,iar in contactul de consum,au inserat si foi pt un card de credit....insa nu s-a facut un document separat,dar mai tarziu IFN-ul a acordat un numar de serie,care insa nu este legalizat nicaieri,si a cesionat datoria la o firma de recuperari..

Cum pot dovedi ca eu nu am contract card de credit,si sa solicit anularea cesionarii,inclusiv uriasele sume pretinse?

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite, poprire Ionut 81 Ionut 81 buna ziua am uncredit la ralfi nu am mai platit din 2011 ratele ,azi ma sunat o doamna de la un srl zicandumi ca a cumparat creanta si imi va popri din venit ... (vezi toată discuția)