avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorie banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorie banca

Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris?
Cel mai recent răspuns: CRISTOREANU , utilizator 23:06, 28 Ianuarie 2012
Amita a scris:

Am si eu o rugaminte, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca am depus solicitare de restructurare credit, cu dovezile aferente ca nu ma incadrez sa platesc rata integrala si sa ma ajute pt o perioada cu restructurarea creditului, iar banca respectiva imi spune ca nu ma incadrez in conditiile lor pentru a intra la restructurare, dar eu chiar nu mai pot sa platesc rata, ce pot face?? m-am rugat sa ma ajute deoarece am fost un client fidel pana acum, si ei ma trateaza....cu indiferenta, ce pot face? multumesc

Vreti sa spuneti refinantare, banuiesc?
Mergeti la o alta banca ce va accepta o refinatare a creditului actual, cu veniturile pe care le aveti.
Buna dimineata!
In primul rand actiunea creditorului se prescrie separat pentruv fiecare rata. Poate s-a prescris vreo rata, dar daca mai aveati si altele trebuie sa treaca 3 ani pt fiecare.
2. Cesiunea de datorie in e prevazuta in noul cod civil.
Notificarea de la firma de recuperari nu echivaleaza cu intreuperea prescriptiei deact daca a fost semnata de primire.
Toate cele bune!
Quartila a scris:

Amita a scris:

Am si eu o rugaminte, va rog sa-mi spuneti ce pot face daca am depus solicitare de restructurare credit, cu dovezile aferente ca nu ma incadrez sa platesc rata integrala si sa ma ajute pt o perioada cu restructurarea creditului, iar banca respectiva imi spune ca nu ma incadrez in conditiile lor pentru a intra la restructurare, dar eu chiar nu mai pot sa platesc rata, ce pot face?? m-am rugat sa ma ajute deoarece am fost un client fidel pana acum, si ei ma trateaza....cu indiferenta, ce pot face? multumesc

Vreti sa spuneti refinantare, banuiesc?
Mergeti la o alta banca ce va accepta o refinatare a creditului actual, cu veniturile pe care le aveti.

Nu este vorba de refinantare, ci de restructurare. Bancile au datoria de a te "ajuta" daca esti in imposibilitate de plata pentru o anumita perioada de timp, maxim 1 an , si iti face rata mai mica pentru acel an de zile, dupa, modificandu-se ratele si posibil chiar sa creasca. Am obtinut aceasta restructurare la creditele pe care le am in derulare la Credit Europe si la Raiffeisen, dar RBS Bank nu vrea sa-mi acorde.
Ce pot face in situatia asta?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Amita, utilizator
firmele astea de recuperare sunt ale unor oameni ratati profesional...au angajati de doi bani care nici macar nu au un vocabular adecvat...asa ca, parerea mea personala este sa tratezi cu banca direct nu cu aceti parveniti ai democratiei, nu ai semnat nici o clauza prin care sa-ti cedeze cineva drepturile si obligatiile, asa ca aceasta firma nu are dreptul nici macar sa-ti foloseasca numele...doar in fata instantei de drept poti raspunde...astia sunt ceva gen recuperatori, legali, acestora din urma carora li s-a ingradit "dreptul' de a mai functiona...
Buna ziua. Am mai multe intrebari cum ar fi: in momentul in care o banca da spre cesionare un credit catre o firma recuperatoare , banca nu are obligatia de a anunta creditorul si de a i se cere acordul cu privire la acest lucru?; firma recuperatoare , in acest caz, nu are obligatia de a transmite creditorului copie dupa contractul de cesiune?; instiintarile( somatiile) pe care le trimite banca sau firma recuperatoare nu trebuie sa fie insotite de AR( confirmare de primire)?-aceasta fiind dovada ca creditorul a primit aceste instiintari ( somatii); in cazul in care s-a instalat termenul de prescriere conform legii cine instiinteaza banca sau firmele recuperatoare( caci acestea nu fac acte de caritate, sunt in stare sa te someze si dupa trecerea timpului de prescriere) in legatura cu acest lucru?. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite, poprire Ionut 81 Ionut 81 buna ziua am uncredit la ralfi nu am mai platit din 2011 ratele ,azi ma sunat o doamna de la un srl zicandumi ca a cumparat creanta si imi va popri din venit ... (vezi toată discuția)