avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma pentru website
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma pentru website

Buna ziua,

Am un website care ofera diverse metode de promovare localurilor pentru promotiile si evenimentele acestora. As dori sa infiintez un SRL insa am cateva nelamuriri:

1) Care sunt taxele de dupa infiintare?

2) Este neaparat sa am angajati ? Pot lucra pe baza unui contract de colaborare cu designeri sau alti ..?

3) Cum as putea trece site-ul in proprietatea firmei ?

Multumesc anticipat,
Mihai Georgescu
Cel mai recent răspuns: mihaigeorgescu , utilizator 13:40, 16 Februarie 2012
Imi puteti spune mai multe despre costurile angajari unei persoane?

Salariul minim este 670RON ... eu cat ar trebui sa platesc in total la stat lunar ?

Angajatul as putea fi eu ?

Multumesc
Salariul minim brut pentru anul 2012 este 700 lei conform HG 1225 din 2011. Conform dispoziţiilor legale impuse prin legea nr. 293 din 22.12.2011 privind bugetul de stat pe anul 2012 si prin legea nr. 294 din 22.12.2011 privind bugetul asigurărilor sociale pe anul 2012 cotele de contributii sociale pentru anul 2012 sunt:
Pentru angajator:
- contribuţia de asigurari sociale pentru condiţii:
- normale de muncă 20,8%;
- deosebite de muncă 25,8%;
- speciale de muncă 30,8%;
- contribuţia datorată în funcţie de clasa de risc între 0,15 şi 0,85%;
- contribuţia de asigurări de sănătate 5,2%;
- contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii 0,85%;
- contribuţia datorată la bugetul asigurărilor pentru şomaj 0,5%;
- contribuţia datorată la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale 0,25%;
Aceste cote se aplică începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2012 care au termen legal de declarare până la data de 25 februarie 2012 inclusiv.
Pentru angajat:
- contribuţia individuală de asigurări sociale 10,5%;
- contribuţia individuală de asigurări de sănătate 5,5%;
- contribuţia individuală datorată la bugetul asigurărilor pentru şomaj 0,5%.

Multumesc mult ... toate raspunsurile imi sunt de foarte mare ajutor!
As dori sa incep demersurile pentru infiintare firma.

Eu nu sunt in romania pentru urmatoarele 2 luni insa am pe cineva in tara care poate umbla dupa acte. Este posibil sa infiintez firma pe numele meu ?

Pot trimite documentele prin posta.

Multumesc anticipat
Stie cineva? Multumesc

Alte discuții în legătură

Cotele de contribuþii de asigurãri sociale pentru anul 2012 ContSters233047 ContSters233047 [b][u]Cotele de contribuţii de asigurări sociale pentru anul 2012[/u] Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale angajatorului simions simions Buna ziua! As vrea sa stiu ce sume trebuie sa plateasca angajatorul spre stat pentru un angajat care salariul minim pe economie 670 lei net ? Si ce anume ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare cu pfa? Scrat Scrat Vreau sa infiintez un pfa cu obiect de activitate traduceri si cursuri de limba engleza. Deoarece multi cursanti au cerut cursuri de limba germana, am ajuns la ... (vezi toată discuția)