avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin PFA?
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin PFA?

Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru care as prefera sa nu devin P.F.A. Intrebarea mea este: ce se intampla daca trimit actele necesare autorizatiei de traducator, merg la tibunal pentru a fi luata in evidenta,dar nu merg la financiar...autorizatia o vreau in ideea ca-mi poate fi de folos vreodata in profesia mea, si nu vreau sa platesc niste taxe avand in vedere ca n-o sa am niciun venit.
Foarte bine punctat! Asadar, atata timp cat nu se profeseaza deloc, se poate pastra autorizatia, fara inregistrare la Adm. Financiara?

Laura Ciobeica a scris:

flores1914 a scris:

... Pot sa imi fac acum un PFA in baza unei autorizatii vechi de 6 ani, avand in vedere ca nu am facut nici o declaratie anterioara la finante?


Ce declaratie sa depuneti daca nu ati avut activitate independenta?...
Daca fiscul are ceva de obiectat, sunt datori sa arate dovada obiectiilor, nu va faceti griji, in baza lor de date probabil ca figurati cu venituri salariale sau nu figurati deloc daca nu ati avut venituri...eventual obtineti o adeverinta de venituri pe ultimii 6 ani din care se va vedea din ce surse ati avut venituri...nimeni nu este obligat sa profeseze imediat ce a obtinut un atestat/diploma...etc.. chiar si Ministerul Justitiei doar a recomandat un termen de 6 luni...
Traducatorul autorizat desfasoara activitatea ca Profesie liberala asa ca va trebui sa va inregistrati la Adm. Financiara de care apartineti cu viitorul sediu pe care il declarati, completand formularul 070, si , de asemenea, trebuie sa va inregistrati la Tribunalul local in Registrul traducatorilor. (gasiti in topicul de Traduceri procedura)
Din punct de vedere fiscal va trebui sa respectati normele pentru PFA.
Succes!
L.C.

Buna ziua,

Raspunsul meu citat de dvs este din 2016...
Ma tem ca intre timp ss-au schimbat niste lucruri... De exemplu, evidenta autorizatiilor eliberate e Ministerul Justiiei este o baza de date la care acces si fiscul...este posibil sa primiti notificari de genul ca nu ati depus declaratii de venituri si/sau nu ati platiti contributii.

Ma gandesc ca nu ar strica sa obtineti autorizatia cand o veti si folosi, atunci va veti inregistra la institutiile mentionate si veti lucra linistita.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)
Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)
Traducator autorizat de ministerul justitei, pot profesa fara a fi inregistrat la administratia financiara ? horhiana horhiana Sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Am stampila si autorizatia, insa nu am profesat pana acum. Intrebarea mea este daca pot presta servicii fara ... (vezi toată discuția)