avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord vecini inchiriere spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord vecini inchiriere spatiu comun

Buna ziua,
Doresc obtinerea acordului vecinilor in vederea inchirierii spalatorului de pe scara. Ambii proprietari ai apartamentului invecinat cu acest uscator sunt decedati iar apartamentul este locuit de unul dintre cei doi copii ai acestora, fara a avea insa succesiunea facuta. Care este calea de rezolvare legala in aceasta situatie, avand in vedere ca am nevoie de acordul vecinilor direct afectati de vecinate?
Buna ziua,
Am o nelamurire legata de interpretarea articolulului 39 din legea 230/2007 - "Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune"
Se refera doar la vecinii cu ziduri si plansee comune cu respectivul spatiu sau este valabil si pentru vecinii de palier care nu au ziduri comune cu respectivul spatiu?
Am solicitat acordul vecinilor pentru inchirierea uscatoriei si doi dintre ei nu au fost de acord. Unul dintre ei este vecin de palier dar nu are ziduri comune cu uscatoria, iar al doilea locuieste cu un etaj mai jos si este pozitionat in diagonala fata de uscatorie, deci nici acesta nu are pereti sau plansee comune cu spatiul.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
c0st3l, utilizator
Afectati de vecinatate, deci si cei de pe palier.
elga50 a scris:

Afectati de vecinatate, deci si cei de pe palier.


Dar din articolul 42 al acestei legi, se intelege cu totul altceva "Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Banuiesc ca este vorba despre aceiasi vecinatate
Direct afectati inseamna nu neaparat ziduri, ci si faptul ca ar putea fi deranjati in confortul lor, fiind pe acelasi palier.
Nu discutam aici problema dv. cu vecinul, ci ideea de principiu.
In urma contractului de inchiriere a unui spatiu comun, intre a. p si un proprietar,contravaloarea chiriei incasate va figura pe lista de intretinere, intr-un fond special sau fond de reparatii(asociatia nu are venituri din alte surse in si nici contributii ale propriet. la fondul de reparatii in afara contributiilor la cotele de intretinere) abia dupa 6 luni?!! Unde trebuie inreg. aceasta suma si in ce conditii poate fi folosita pt reparatii ,modernizari cf. legii 175/2010 ?

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Uscatorul de la bloc violetasaramet violetasaramet Stau la parter si langa mine este uscatoria care nu se foloseste ca uscator ci ca magazie de cateva apartamente. Blocul are 19 apartamente iar proprietarii de ... (vezi toată discuția)