Buna ziua,
Doresc obtinerea acordului vecinilor in vederea inchirierii spalatorului de pe scara. Ambii proprietari ai apartamentului invecinat cu acest uscator sunt decedati iar apartamentul este locuit de unul dintre cei doi copii ai acestora, fara a avea insa succesiunea facuta. Care este calea de rezolvare legala in aceasta situatie, avand in vedere ca am nevoie de acordul vecinilor direct afectati de vecinate?
Raportul semestrial se refera numai la "venituri din exploatarea proprietatii comune care alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei pt. reparatii la propriet. comuna" dar care sant aceste fonduri speciale,banuiesc ca cel de chirii,cel de publicitate,de penalizari care se transfera in fomdul de reparatii?!! In situatia in care se inchiriaza uscatoria unde exista corp de incalzire, se repartizeaza cheltuielile pt. incalzirea acestui spatiu comun apartamentului proprietarului sau tertului care a inchiriat,cum se procedeaza? Cu toate ca veniturile realizate din chirii de asociatie vor fi utilizate reparatiilor partii comune contractele de inchiriere trebuie totusi declarate la fisc?
Nu, nu trebuie declarate la fisc, daca ele se folosesc pentru lucrarile de intretinere, reparatii si modernizari ale cladirii. La fisc se declara numai salariile sau conventiile civile.
Daca o uscatorie s-a inchiriat si acolo exista un calorifer, atunci se monteaza repartitor pe acel calorifer si se ia in calcul ca la orice apartament, punandu-se in sarcina celui care foloseste uscatoria (in cota de intretinere a apartamentului chiriasului).
Fondurile speciale sunt cele stranse din chirii, publicitate (care e tot o chirie), din diferite taxe.
Fondul de penalizari este intitulat ca atare.
Toate aceste "subfonduri" se afla "sub palaria" fondului de reparatii pentru ca au aceeasi destinatie, dar in contabilitate sunt evidentiate separat pentru ca au surse separate de alimentare.
Buna ziua ,am si eu o intrebare daca tot vorbim de spatiu comun .
Eu locuiesc la ultimul etaj si in fata mea este ,,,spalatorul'' .Intre mine si spalator,pe palier este inchis cu un grilaj ,este asa de cand ne-am mutat noi acum 15 ani.In spalator ne-am depozitat si noi diverse lucruri ,mobila,un frigider etc,in acelasi spalator m-ai au si 3-4 vecini cate ceva depozitat,au si ei cheie de la grilaj.
Cum de atatia ani multi niici macar nu au intrebat sau venit sa vada cum este in spalator vor sa inchirieze.Multi dintre ei au boxe ba pe palierul fiecarui etaj ,ba pe la subsol si normal ca nu ii intereseaza ce este la spalator.
Acum asociatia de proprietari vor sa inchirieze acel spatiu si au venit cu foie sa dam semnaturi daca vrem sa inchiriem ,bineinteles ca nu vrem ,cum au si altii la subsol boxa asa ne folosim si noi de acest spatiu ,impreuna cu cei 3-4 vecini si pe viitor cine o m-ai vrea sa se foloseasca.
Intrebarea mea este :
1..Pot inchiria spalatorul fara acordul meu ,eu cel directi afecatat ,spalatorul fiind chiar in fata apartamentului meu ,cu pereti comuni.?
Stiu ca este legea aceea ca daca cei direct afectati nu sunt de acord nu pot si gata .
2.. Normal este ca toate spatiile comune sa se imparta cum este legal cota parte pe apartament ?
Nu dupa cum care a apucat boxa la subsol sau pe palier.
3.Unul din asociatia de proprietari urla una si buna ca se eliberam spalatoria ,ca, cheama si sectoristul ,dar noi nu am ocupat spalatorul abuziv,m--ai au si vecini lucruri acolo si cine a dorit cheie de la spalator a primit ,cine nu a cerut nu a primiit simplu.
Sectoristul este el m-ai proprietar pe spalator decat eu care am cota parte acolo si poate sa imi dea amenda ?Daca da, pt ce?
:happy:
Deci v-ameninta cu setoristu'?! Uite-asa sa-i faceti vecinului :tease:
Acum serios! Sectoristul nu are a se amesteca in modul cum isi impart proprietarii utilizarea spatiului comun.
Daca nimeni din cei care ocupa boxele, camarile de la etaje si ce mai aveti dv. pe-acolo nu plateste chirie, atunci va puteti intelege amiabil cu totii sa va puteti depozita fel si fel de catrafuse prin acele spatii. Ideea e sa mai faceti curatenie din cand in cand si sa mai aruncati din ceea ce chiar nu va mai trebuie, astfel incat sa incapa cat mai multi cu depozitarea in acele spatii...
Daca numai unii ocupa spatii si altii nu, atunci este normal ca primii sa plateasca ceva chirie, bani care ar intra in fondurile asociatiei. Dar asta ori toti, ori niciunul...
Exact ,la noi se aplica unii da si altii nu ,cica cine a apucat boxa la subsoln si palier aia e ..
Atunci zic si eu cine a apuc sa se foloseasca de spalator asta este.
Noi platim cota pt spatiul depozitat,singuri care platim pt uscator din cei ce au si ei lucruri aici ,unii au boxa la subsol si palier si nu platesc nimic,altii platesc si ei ca mine pt o boxa pe palier.
Curatenie fac mereu adica cel putin vara ce nu-mi foloseste duc la tara cu duba .Problema este ca multi nu stiu ce este sus ca nu au venit ,nu au nevoie,niciodata nu ne-am opus ca cineva sa aduca ceva aici in uscator ,loc exista pt fiecare,chiar si daca nu este loc tot se face ,ne strangem fiecare si facem loc.
Cel m-ai tare ma doare daca pot sau nu fara acordul meu sa inchirieze? Sunt proprietar cel mai direct afecat.
Si eu la randul meu ca si cei ce au la subsol boxa ,pe palier, vreau sa ma folosesc de spatiu comun ,,,spalator''''' plus ca dupa atatia ani vreau sa stau linistit nu sa stau cu tambalau ca da chiriasi muzica tare sau io stiu ce ....Spatiul daca nu este destinat pt locuirire sa nu fie ,vreau sa usuc rufe in continuare.