avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Card bancar pe PFA folosit la cumparaturi personale
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Card bancar pe PFA folosit la cumparaturi personale

Buna ziua,

un PFA, la norma de venit, poate folosi cardul bancar pe contul de PFA pentru cumparaturi? e nevoie de ceva document justificativ sau se pot face orice cumparaturi folosind cardul de pfa?
E mai bine sa se faca transfer bancar din contul de PFA in contul de PF pentru a folosi bani sau sa se foloseasca cardul?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anamaris , utilizator 16:11, 22 Ianuarie 2013
Cred ca si la norma de venit trebuie sa tii evidenta veniturilor si cheltuielilor.cel putin di doua motive
1. sa nu depasesti 35.000
2. pt a completa declaratia 392
Evidenta este pur informativa, nu o verifica nimeni, dar trebuie.
La norma de venit nu trebuie tinuta evidenta cheltuielilor. La declaratia 392 se completeaza doar rubrica de servicii prestate (egal incasari totale). Am intrebat eu la fisc saptamana trecuta. Deci se tine doar evidenta veniturilor.
Nu te contrazic,angajatii fiscului sau nu stiu ,sau nu vor sa spuna ce ne trebuie.In Bucuresti, sectorul 4 ,trebuie tinuta si evidenta cheltuielilor (tot de la inspectorul fiscal stiu).Am depus deja declaratia 392b si cu venituri si cu cheltuilei si pe 2010 si pe 2011.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
dorelushu, utilizator
Ai mei din Timisoara sunt mai ingaduitori :P
Deci ambele variante sunt corecte?

Varianta1: pot sa fac transfer bancar din contul de PFA in contul personal;
Varianta2: pot folosi cardul bancar pe PFA la cumparaturi.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cont bancar pfa anamariamorogan anamariamorogan Buna, De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar? raduma raduma Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili. Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. ... (vezi toată discuția)
Transfer de valuta pfa -> pf amatei amatei Buna ziua, Am doua conturi in EUR - unul pe PFA (unde fac incasari) si unul pe PF. Am incercat sa fac un simplu transfer de valuta din contul de PFA in ... (vezi toată discuția)