avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Tanto, iti strica 80.000 de lei?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Tanto, iti strica 80.000 de lei?

E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat paharul:
[ link extern ]

Imi este greu sa accept ca sunt atat de multi oameni care pot crede in ce promite Dan Diaconescu. Ma doare stomacul cand citesc despre procentele lui in sondaje, sper din tot sufletul ca nu de la PP-DD vor fi parlamentarii care vor face jocurile in locul UDMR.

Citind articolul mi-am adus aminte ca doamna Letitia, una dintre cele mai calme persoane pe care le cunosc, s-a enervat pentru ca am pus la indoiala promisiunile lui DD.

Vorbeam cu dumneaei la telefon; se auzea ca-i merge televizorul si mi s-a parut ca e DD. Am intrebat-o:
- Va uitati la OTV?!
Nu i-a placut tonul si m-a pus la punct:
- Ar trebui sa te uiti si dumeta, ca numa’ asta tine la popor, restu’ toti ne mint!
Am facut o incercare (credeam ca ma considera desteapta, de-aia mi-am permis :rolleyes: ):
- Doamna Letitia, ce promite el e imposibil, nu are cum sa dea oamenilor atatia bani!
Am suparat-o si mai tare:
- Si daca nu da toti banii, macar ii baga la puscarie pe astia care fura!
A stat putin si a adaugat:
- Astia de la oras numa’ la bani se gandesc.
:O (eu)
Noroc ca a completat:
- Nu zic de dumeta.
Am mai vorbit de atunci, insa nu politica.

Ce se intampla cu electoratul roman?
Eu am zis ca multi saraci sunt saraci pentru ca "tin coada sus", nu se duc nici la straini sa lucreze, dar nici aici.
Salariul femeii de serviciu este de 500 lei in mana si are de dat cu matura si de spalat o data pe saptamana (fara gunoi). Nu are treaba mai mult de 2 ore/zi. Considerati ca e putin?
Daca inmultim cu macar 3, adica 6 ore de munca necalificata, proportional ar veni un salariu de 1500.
E motivul pentru care un DD le ia voturile pentru ca le promite bani pe nimic.
Am dat doar exemplul cu femeia de serviciu, dar mai sunt si alte categorii. Nu as vrea sa ating zone mai sensibile de unde isi culege DD votantii....

Nu dau vina pe politicieni pentru ca si daca n-ar fi ei, prin absurd, si am fi condusi de tehnocrati, toata lumea vrea mai multi bani, oricat ar fi venitul de mare. Dorinta de a primi bani mai mult sau mai putin meritat e in fibra omului, n-are legatura cu politica proasta sau buna.

Nefericirea e ca unii se folosesc de aceasta dorinta a oamenilor de capatuire si ii manipuleaza mizerabil.
dorinta de a avea mai mult e in fibra omului, peste tot...

problema e ca romania e tara cea mai saraca (cele mai mici salarii, pensii, etc...) a europei, si se tot departeaza de pluton... asta tine de politica!

nu cred eu ca sunt in romania prea multi din cei "cu coada sus", ca procent... si cu "votantii" astia n-ar avea ce face dd-u'... ca e mic procentu'...

grav e ca s-a ajuns intr-o astfel de situatie, care pare fara iesire... si cred ca numai sistemul politic romanesc o putea genera...

... daca, sa zicem, dd-u' s-ar bate cu jucatoru' pentru "cotroceni"... ce facem, ii tinem de prosti pe votantii dd-ului, si de destepti pe cei ai jucatorului???!:stunned:

Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
ContSters233047, utilizator
Din dorinta politica de a fi la guvernare ( mai bine zis de a fi om de afaceri ) n-i se promite ca o sa faca si dreaga care de care cu aberatiile lor politice ca doar ei ne-au adus in starea asta economica si sociala si acuma promit ca d-au inapoi tot ce ne-au luat isi schimba si culoarea si numele ca sa mai prinda inca un mandat .
Daca ajungi ca om politic sau partid politic sa faci astfel de aberatii inseamna ca ei ne privesc ca pe niste vaci de muls .:hammer:
elga50 a scris:

Care rege? :stunned: Vorbiti serios? :-/ N-am auzit de vreun rege in lumea asta care sa starpeasca prostia! Si apoi ce treaba are regele cu guvernarea? Sau cu parlamentarea?
Neispravitii astia si-ar face de cap la fel ca si pana acum! Plus ca ce mi-e intretinerea casei regale, ce mi-e intretinerea presedintiei? Tot o Marie, cu alta palarie!

... eu, unu', cam vorbesc serios... pentru ca guvernarile si parlamentarile sub ingineri "de ape", geologi, marinari... ("politicieni" cat se poate de amatori, hobby-sti... si poate nevinovati in ceea ce fac, ca nu se pricep, n-au calificare) ca sefi de stat...

nu pot fi la fel, n-ar fi posibile, si sub un sef de stat rege- nascut, crescut, educat sa fie asa ceva... sef de stat... profesionist...

iar dd-u' asta, pana la urma, tot nevinovat poate e... ca nu stie ce face...

si, prin absurd, daca asta ar ajunge "presedinte" (sa zicem, in urma unei confruntari istorice cu gigi becali), ce guvernare si ce parlamentare ar putea avea?!... ca de el ar depinde...

culmea ar mai fi, sa faca si pe jucatorul...

Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
ContSters233047, utilizator
Justiția a decis: OTV rămâne!:whistle:

poate "ne da" si noua un surub din chestia aia langa care sta "anticiocoiu'":rofl:...

[ link extern ] #

ps
daca e "mana" jucatorului in treaba asta?

Alte discuții în legătură

Vom fi iarãsi ce am fost sau vom fi iarasi ce-am fost, si mai mult decât atâta? Ares-3 Ares-3 PDL si PNL se unesc. Isi doresc un partid mare, sunt deschisi la aliante si fuziuni... Nu cred ca exista tara cu politica atat de SF ca a noastra. Am ... (vezi toată discuția)
Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
"televiziunea poporului" Talk Partners Talk Partners Azi a aparut pe Mediafax un articol prin care se anunta ca Dan Diaconescu, patronul \"Televiziunii poporului\" a fost convocat la DNA. Nu am mai citit mai ... (vezi toată discuția)