avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere in vederea cumpararii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere in vederea cumpararii

am nevoie urgent de sfatul dvs... urmeaza sa inchiriez un imobil in vederea cumpararii lui..chiriasul imi da un avans plus plata pe chirie ...imi spune ca daca dupa cateva luni nu obtine imprumutul prin banca, atunci sa ii dau banii inapoi...

cu ce sfat ma putetio ajuta? e viabil acest tip de antecontract? sunt nevoit sa ii dau toti banii inapoi sau o parte?

Domnule draga, nu cred ca ati inteles mai nimic, nu stiu cum sa va spun mai clar de-atat: depinde ce vreti.
Ambele variante merg, ambele sunt legale, exista riscuri si asigurari diferite pentru fiecare varianta.
V-am intrebat unele lucruri prin pagina intai inca, nu ati raspuns... sa revenim la problema dv., dar in baza caror date sa va raspundem, ca nu stim ce doriti dv. in amanunt?...

:offtopic: Claudiu, mai spuneai deunazi ca cei mai buni avocati erau considerati procurorii... Asa incat ori nu inteleg eu care sunt intr-adevar cei mai buni dintre ... buni ori tu ai chiar o parere atat de proasta despre propria profesie incat te simti mereu inferior oricarui alt jurist. :O
Dar daca vrei sa nu fii, te rog nu mai spune ca daca legea ar permite avocatilor autentificarea contractelor, atunci avocatii nu ar mai trimite oamenii la autentificat declaratii la notar. Ca nu e un minim de logica in ideea asta, arata doar ca pentru un avocat ce ti-e contract, ce ti-e declaratie.... ce ti-e sa stii institutii de drept.
Din pacate pentru mine, ai demonstrat ca Liviu are mai mare dreptate decat sustinuse el insusi chiar! :((
Ca sa nu spun ca o asemenea initiativa legislativa e... aiurea, ca sa fiu politicoasa, caci ar cam desfiinta notarii, de esenta muncii lor fiind autentificarea, procedura succesorala...
Nu mai comentez nici despre acea legalizare a autentificarii de care vorbeai, doamne-dumnezeule! Care ii arata lui Liviu ca ce ti-e avocat, ce ti-e notar, ce ti-e consilier juridic... oricum nu garanteaza nimic faptul ca detii cunostinte de drept! :(
Liviule, imi cer scuze daca am parut ca am sustinut idei preconcepute... ai dreptate, sunt situatii care trebuie judecate individual. Ai dreptate cel putin teoretic.
Cu ideea de fata in casa nu sunt de acord numai, cunosc niste consilieri juridici de instanta foarte buni, si de la primarie, si de la Casa de pensii... Da' buni, nu jucarie! Hotarati, argumentati, cu notiuni bine clarificate in cap, sustin pro sau contra exceptii pe loc, fara sa ceara termen aiurea dupa termen pentru argumentari si note scrise!! Asa cum ar trebui sa procedeze, dealtfel, un jurist de instanta!
Bravo lor!
Cred ca ai fost la chestia asta ca mine fata de notari!
P.S. Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! Sau similar, ce face altul neplacut nu fa si tu la randul tau! ;)
eu cred ca am fost destul de clara in ultimul mesaj..
Ceea ce am expus noi, stimata doamna, este exact raspunsul la intrebarea dvs.

Ideea de baza era sa va redacteze un avocat actul intrucat nu cred ca aveti cunostiinte de drept civil suficiente pentru a putea prevedea intocmai toate efectele juridice ce se vor produce si apoi veti cheltui mai multi bani in caz de litigiu.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren extravilan daaniel daaniel scuze,nu stiu daca am ales bine categoria,mama a incheiat un antecontract,luand avans o suma de bani, valabil pana la 23.01.2009.ieri cumparatorul ne-a sunat ... (vezi toată discuția)