avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere in vederea cumpararii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere in vederea cumpararii

am nevoie urgent de sfatul dvs... urmeaza sa inchiriez un imobil in vederea cumpararii lui..chiriasul imi da un avans plus plata pe chirie ...imi spune ca daca dupa cateva luni nu obtine imprumutul prin banca, atunci sa ii dau banii inapoi...

cu ce sfat ma putetio ajuta? e viabil acest tip de antecontract? sunt nevoit sa ii dau toti banii inapoi sau o parte?

Gabriela Pintea, nu am făcut din această discuţie o dispută personală. Nici cu AVLIL, nici cu avocat_lascoschi. Aşa că nu vă înţeleg iritarea.

În ceea ce priveşte argumentele mele, acestea ţin de conţinutul a ceea ce afirm, nu de persoana celor cu care am un conflict de idei . De idei, nu de atitudini personale.

N-am simţit, pînă acum, ostilitate din partea niciunui user. Nici măcar din partea celor pe care i-am contrazis.

Dacă se va întîmpla, mă pot apăra singur.

Liviu S.Bordaş

CARE IRITARE?
Da, Themis, nici eu nu cred ca exista o problema cu cineva.
Iti expiu punctul de vedere atat de impartial incat e foarte greu sa se realizeze o conflict de orice fel.

Eu cred ca in aceasta problema a notarilor fiecare vede ceva si judeca in consecinta.
Ceea ce am vazut eu imi produce mai mult decat tristete...
Ideea este ca isi iau bani degeaba si sunt protajati sa ia bani intr-un mod in care mie imi naste curiozitate.
In orice tara civilizata notarii sunt niste simplii functionari.Nimeni nu are pretentii de la ei.
Ma tem ca si eu gandesc prea avansat fata de Romania si din acest motiv se pot naste contrarietati de opinii.
Eu intrucat nu am chiar nicio treaba cu ei ii evit ori de cate ori pot.
De pilda, recomand ca succesiunile sa fie dezbatute la instante.
Am fost la notar sa fac dezbaterea unei succesiuni pt o butelie si pentru mobila si nu au vrut decat dupa discutii destul de indelungate.
Ma trimiteau la instanta si nu aveam niciun chef sa merg la instanta pt o butelie si mobila.:D
Le-am explicat ca avem facuri si atunci m-au programat peste 3 saptamani....
Deci, se pare ca daca nu ii evit eu, ma evita ei...
Prin urmare, sentimentul de afectiune este reciproc.:)
Si cu siguranta ca nu sunt singurul avocat caruia notarii i-au starnit mirarea...
Toata treba pt ei este cati bani ies si nu sa isi exercite atributiile oficiale asa cum cere legea.
Avocatii au dreptul de a refuza un caz, insa notarii nu au acest drept.;)

Cu actele de vanzare-cumparare nu pot sa-i evit si din pacate legislativul nu se implica sa rezolve aceasta problema de a evita sa mergem la notar pt autentificarea actelor de vanzare-cumparare.
Nu vad de ce nu s-ar putea ocupa si avocatii de aceasta autentificare in masura in care legea ar recunoaste acest drept.
Sunt interese mari la mijloc si pregatirea profesionala a notarilor nu are nimic de-a face cu intrarea in profesia lor.

avocat Claudiu Lascoschi
Cu riscul de a ma lua Elis de urechi pentru ca vorbesc off topic. :">

Eu consider ca fiecare padure are uscaturile ei. Asta se intampla si in bransa judecatorilor, consilierilor, avocatilor etc.
Cunosc si notari cu capul pe umeri care stiu ce fac si ce vorbesc. La fel sunt si notari care nu stiu pe ce-si pun semnatura.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu vad de ce nu s-ar putea ocupa si avocatii de aceasta autentificare in masura in care legea ar recunoaste acest drept.
Sunt interese mari la mijloc si pregatirea profesionala a notarilor nu are nimic de-a face cu intrarea in profesia lor.

avocat Claudiu Lascoschi

Ion Creangă spunea, undeva prin Amintiri din copilărie (citez cu aproximaţie): dacă-i dacsăl, să citească, dacă-i popă, să cînte, iar dacă e copil, să se joace.

Transpus la acest final de topic: dacă-i notar, să autentifice, dacă-i avocat, să se judece, iar dacă-i consilier, e bun de fată-n casă.

:yeah:

Cred că fiecare profesie are specificul ;i finalitatea ei. Ce-aţi spune, avocat_lascoschi, şi de autentificarea declaraţiilor de acceptare a succesiunii (oricum făceaţi alergie la ele), nu doar a contractelor de vînzare-cumpărare? Dar de posibilitatea consilierilor de a reprezenta persoane fizice? De a fi mediatori, lichidatori, de a avea birou propriu sau în asociere, de a putea oferi sediul lor drept sediu social provizoriu al societăţilor comerciale?

:hm:

Se pot scrie tomuri. Nu-mi propun eu să epuizez subiectul.

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren extravilan daaniel daaniel scuze,nu stiu daca am ales bine categoria,mama a incheiat un antecontract,luand avans o suma de bani, valabil pana la 23.01.2009.ieri cumparatorul ne-a sunat ... (vezi toată discuția)