avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Esecuri culinare
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Esecuri culinare

In asteptarea unei retete in Ce va place sa gatiti? care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am gandit ca ar fi binevenite niste momente de sinceritate despre rateurile din bucatarie.

Prima mancare total busita a fost un pilaf de orez. Am pus 500 grame de orez, pentru ca asa scria in carte. Jur. Era probabil singura reteta gresita.

Am fost nevoita sa scot de 3 ori din boabe dar oricat scoteam el tot mirosea marginea cratitei din 5 in 5 minute. In final desigur s-a afumat si a trebuit sa il ascund sub gunoiul din galeata, ca sa nu se prinda proaspata mea jumatate ca a visat frumos daca s-a gandit ca o sa manance mai bine decat la cantina intreprinderii

Desigur ca mai am succesuri , da' va las si pe voi. Sper sa nu ma lasati singura in topicul asta :confused:
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:03, 30 Ianuarie 2013
Draga Manuela, pentru ca am postat reteta in celalalt topic ma grabesc sa scriu si eu aici.
Nu prea mult, insa recunosc cu mana pe inima: desi gatesc excelent si am un cult pentru aceasta activitate, nu reusesc sa imi iasa NICIODATA galustile pentru supa. Iar de cate ori am pofta pentru a servi un astfel de preparat....o sun pe mama:blush2: . Care vine draga de ea si-mi pregateste supa cu galusti, dar nu inainte de a-mi face o "ciorba de limba".:)) Ceva de genul:"...Auzi draga..:fight: straduieste-te si tu sa ti le faci singura...chiar nu ai reusit in peste 20 de ani sa inveti sa le pregatesti si tu?"...Si se mai tureaza...mai ambaleaza...dar pana la urma tot o prepara.:thumbup:

Rateuri culinare in materie de gatit nu mai am, insa promit sa va urmaresc indeaproape.:D


Care vine draga de ea si-mi pregateste supa cu galusti, dar nu inainte de a-mi face o "ciorba de limba"


Te scoate cu aperitivul :D
Buna dimineata, dragelor.

Va recomand cu caldura: cafea de gaina

Se pune ban pe ban in timpul saptamanii. Vineri se face piata. Se ia o sacosa mare astfel incat sa intre in ea zarzavat de toate felurile (daca se poate, gata curatat dar proaspat...deh...criza de timp...). Se iau mai multe pungi de plastic (in acestea se vor pune, cu grija, separat, painea, borcanelul de smantana, taiteii de casa si bineinteles inaripata) Adica acel organism viu care face oua. Alegeti cu grija gaina. Mai intai cautati precupeata de la care ati mai cumparat, pentru a fi siguri ca nu aveti surprize neplacute (gaina moarta, tot moarta e...nu va poate spune daca in ultima vreme cocosul ii facea refuzuri permenente pe motive de sanatate...).

Pe la ora 11.00, anuntati toata familia ca e invitata la masa la ora 16,00.
Nu acceptati refuzuri! Nici nu stiu ce pierd!

Ati ajuns acasa sleit de puteri?! Nici prea mult timp nu aveti la dispozitie?! Nu-i nimic. Fiti optimisti! Nu va lasati. Alegeti cea mai mare oala din bufet, spalati bine toate cele ...ha! am uitat de ceapa! Asta trebuie curatata. Si-asa erati in plina verva. Curatati cu ciuda o ceapa.
De acum e simplu! Pur si simplu rasturnati din toate strecuratorile in care ati spalat alimentele, in oala cea mare. Trebuie sa incapa! Nu incape? Taiati cu grija aripile gainii spre a face putin loc pe lateral.Aceasta operatiune este facuta cu dublu scop. Inaripata nu-si va putea lua zborul! E important, credeti-ma.

Satisfacuta de reusita, potriviti un capac pe oala, astfel incat sa iasa putin abur.

Inchideti bine usa la bucatarie. Stingeti si lumina. Ce rost are sa fie aprinsa?! Doar nu fierbe mai repede...

In sfarsit va puteti retrage in birou. Consultati-va mesajele, dati o raita pe avocatnet si pe facebook, apoi, apucati-va de acte. Numa' maine nu e 25 si avem termene pentru vreo mie de declaratii (...toate modificate...)

Nu va enervati. Daca nu reusiti sa dati de capat unui soft de conta, sunati o prietena. Va va tine la telefon indeajuns incat sa va fi trecut supararea, chiar daca nici ea nu stie care-i treaba. Apucativa de alte acte. Cele de rutina. Ca sa aveti spor.

Cand incepe sa miroase a ars, va uitati in soba. Nimic neinregula! Normal...e pe gaz... Ce-o fi?! Verificati scrumiera. E tot in regula. Poate face vecinul gratar. Si de atatea ori i-ati spus ca mirosul de la gratarul lui intra fix in biroul dumneavoastra....Deschideti usor geamul si adulmecati. Nimic. Miroase doar canalizarea...a primavara. Si pentru ca v-ati asigurat ca totul este in regula, mai dati o raita pe avocatnet. Tocmai ati gasit raspunsul la intrebarea care va framanta! Ce bine! Dar mirosul de ars se inteteste...Brusc va amintiti ca ati stins lumina in bucatarie. Si v-ati gandit ca mai bine ati fi lasat-o aprinsa!

Da, galinaceea n-a zburat...dar s-a razbunat! Daca puneti putina apa rece (ca ce sa mai pui, frate...) iese o cafea de gaina pe toata cinstea si pentru toata familia.

Comandati repede ceva gen cattering. Pofta mare!

:luck: (martisor)



Ares_3 a scris:
Te scoate cu aperitivul :D

Da..vezi cum ma orientez? Pachet dublu: "doi intr-unul";)!




Bravo fetele..=D>
de dimineata ati luat-o cu distractia,dar cind esti prea distrata sau(indragaostita) mai patesti si cite o belea...stati sa va povestesc eu ceva..
Intr-o simbata am avut musafiri la masa ,ce sa faca repede bun si gustos..hop si eu cu ideiile
am pregatit o pasta de brinza de vaca,dar in loc sa pun sare in amestec am pus zahar pudra..:(
toate bune si frumoase,vine sotul de la cumparaturi si vrea sa o guste ca lui ii place cel mai mult,isi unge o felie de piine cu un strat gros de pasta,dar surpriza..:hm: sta asa si zice oare ce gust are brinza asta parca e prea dulce?nu am pus sare de loc, ma intreba..in rest e gustoase cu de toate ,dar pun sare(tot zahar) zice el si si mai pun si frec bine bine...pasta..!!!
intre timp sotul i-a solnita de sare si isi pune sare pe ou,cind sa manince e dulce,da si gusta "sarea" din solnita si surpriza de acolo mi se trage...am pus zahar in loc de sare in solnita..
deci mare atentie la cum bucatariti si ce folositi..mai ales primavara cind apare"astenia de primavara"sau zilele indragostitilor:hm::tooth:

Alte discuții în legătură

Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)
Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)