In cazul in care inchei un antecontract de v-c la un notar pe jumatate din suma negociata pentru cumpararea imobilului, achit niste taxe notariale la valoarea prevazuta in act. Daca inchei contractul de vanzare cumparare la acelasi notar taxele notariale se vor calcula la valoarea totala platita pentru imobil sau la valoarea care a mai ramas de platit (jumatate)?
chiar ai studii juridice?unde? spiru haret? lucrezi in breasla? se intra greu aici, in afara de rude greu mai accede cineva, ai nevoie de acordul notarilor... nu discutam de ce a dat toti banii la antecontract, este problema lui, eventual notarul, daca nu era o natarita, putea sa-i spuna ca a dat prea mult avans... alta poveste... din ce ai afirmat si tu, notarul(rita) a calculat onorariul la valoarea totala de vanzare, care se percepe la incheierea actului final, din care se scad sumele incasate in avans... daca toate actele se fac la acelasi notar, natarita, mai treci pe la scoala, eventual deschide si carti de legislatie, daca esti in domeniu, ca altfel o dai in bara... raspunsurile tale sunt anapoda, total pe langa subiect si bag de seama ca nici acum nu ai inteles esenta problemei...
Da, am studii juridice la Universitatea din Bucuresti si niste carti de gramatica citite in plus.
Stiu, ce nu va convine, nu intelegeti. Antecontractele si vanzarile au mod de percepere a taxelor diferit. La vanzare este o alta formula de calcul.
V-ati "murdarit" de niste legislatie pe la gura. Temeiul legal pentru care s-a procedat asa vi l-am indicat mai sus. Este un Ordin al Ministrului Justitiei, publicat in Monitorul Oficial.
De ce-ar fi trebuit notarul sa aiba grija de avansul cumparatorului? Nu e contabilul lui personal, sa aiba grija sa "nu dea prea mult".
Ce invocati dvs e din categoria "smecherie romaneasca". Dam toti banii, ca sa nu mai platim vanzarea.
Incercati in alta parte, domnule!
raluk0207
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Da' de ce nu a zis vanzatorul "lasa, Gogule, nu-mi da toti banii acum. Ca acum doar incheiem o promisiune de vanzare." sau "hai sa-ti vand bunul, daca tot imi platesti pretul intreg"?
Ca na, cumparatorul, mai inocent. Trebuie sa aiba altii grija de banii lui.
Problema dvs e legata de bani. Nu e de natura juridica, incat sa faceti aprecieri legate de studiile mele.
Taxele pentru incheierea antecontractului se calculeaza la avansul PLATIT si DECLARAT.
A achitat 29.000? A declarat avans 29.000?
La acesta suma s-a calculat procentul de 1 %.
Care e pretul vanzarii? Tot atat. Nasol! Mai platesti o data si pentru vanzare. Ce e atat de greu de inteles?
nasol este ca nici tu nu intelegi ce spui sau citesti carti prea vechi si ca de obicei nu raspunzi la problema, ridici doar altele .... problema avansului ai ridicat-o tu, eu doar am sugerat ca daca nu era corect, putea notarul sa-i spuna acest lucru daca aveas un argument plauzibil,, ca d" aia mergi la notar, cat priveste taxarea, daca actele sunt facute de acelasi notar, se tine cont la actul final de sumele incasate anterior cu titlu de onorariu... asa ca nu este suficient sa faci o universitate, practica conteaza...
problema mea este legata de raspunsul tau, care numai juridic nu e, nu de bani, ca banii nu au fost luati ilegal, imoral poate, dar nu ilegal, dar modul tau de a gandi si de a argumenta acest gest, numai juridic nu e...nu mai vorbesc de moralitate...
daca era vorba de un imobil mai scump, de 500000 de euro, chiar crezi ca daca platea avans de 400000 de euro si i se percepea un onorariu de 18600 lei, la perfectarea actelor,LA ACELASI NOTAR, i se mai percepea un onorariu de 23250 lei?chiar crezi asta? eu zic ca era suficient 4650 lei plus intabularea...
Da, chiar cred asta.
Si stii de ce? Pentru ca fiecare act care iese din birou are un numar de autentic.
Pentru fiecare act care iese din birou se eliberează o chitanță/un bon fiscal, menționat in scris la sfârșitul actului.
Ordinul ministrului justiției, de mai sus, stabilește niste onorarii minime. A lucra sub minim = abatere disciplinară. Eu înregistrez contractul tau de vânzare cumpărare. Ii dau un numar de autentic, eliberez o chitanță.
Actul tau costa minim 1000 lei + tva.
Eu nu pot sa iti dau chitanță pe 1000 lei, dar de fapt să ti-l fac moca sau cu 300 de lei, doar pentru că "Ai mai facut si alte acte aici ".
De ce? Pentru ca eu plătesc impozit 16% la stat pe venitul de 1000 lei, venit pe care teoretic l-am încasat de la tine.
Tva-ul trebuie virat la stat. 19% din încasări. Eu platesc cas, cass din incasari. Plus alte dari de care habar n-ai.
Toti avem probleme. E mult pentru tine? Si pe mine ma inteapa inima cand imi vin decizii de la Anaf. Si totusi, nu ma duc cu miloaga sau cu interpretări din care sa mai fiu scutit de bani. Mie nu îmi face nimeni cadou un act de câteva sute de lei. Cand mergi la medic platesti consultația 100-200 de lei, indiferent ca stai 5 minute sau o ora si indiferent de "eu am mai fost la dvs ".
Poti intra de 10 ori pe zi. Consultația o plătești de fiecare data.
Reducerile sunt prevăzute în mod limitativ doar pentru magistrați, avocati, notari publici, și angajații birourilor notariale sau ai Uniunii, și doar daca acestia, prin acel act sunt dobanditori de drepturi.
Nu face nimeni voluntariat pentru clienti simpatici.