avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati intretinere

Buna ziua ! va rog daca doreste cineva sa posteze un programel excel , sau in alta forma privind calculul penalitatilor pentru apa rece si canal-meteorica .
Multumesc frumos ! adresa mail cerna_adi60@yahoo.com
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:11, 27 Martie 2012
VA MULTUMESC PENTRU BAZA LEGALA- PE CARE O STIU. Eu va rugam sa postati -daca se poate- un programel in excel ,sau altfel care sa calculeze aceste penalizari ,fiind nou in domeniu.
Va multumesc anticipat !
Probabil aveti un administrator care ar trebui sa stie sa lucreze cu excel-ul.

Curios este faptul ca cereti un program de penalizare pentru apa si canalizare, dar dv. nu intelegeti un lucru simplu: penalizarea asupra careia ati convenit in asociatie sa fie in procent de 0.1% se aplica oricarei sume neachitata de locatari incepand cu a 31 zi de la scadenta listei de intretinere (termenul scadent nu trebuie sa depaseasca 20 zile de la data afisarii poate fi in sa mai mic decat 20 zile), deci nu conteaza ca este apa, caldura, gaze, lumina.....

Despre ce contract vorbiti?

Am banuiala ca trebuie sa lamurim cateva lucruri pe care dv. nu le stapaniti si de aici o serie de nedumeriri.....
Sunt satul de "tras de urechi" . Daca nu doreati sa ajutati de ce mai raspundeti ?
Cunosc foarte bine legea ce se aplica asociatiilor ? Nu de sfaturi am nevoie !
Am rugat daca cineva are un programel cu formule introduse sa-l poata posta- daca vrea- daca nu, nu ! Sa aveti o zi buna !
Penalizarile pentru restantele asociatiei catre furnizorul de apa se calculeaza de catre furnizorul dumneavoastra si nu de cineva din asociatie.
Furnizorul nostru de apa aplica penalizari de 0,1% pe zi incepand din a 16-a zi de la facturare daca factura nu se achita pana in a 30-a zi dupa scadenta de 15 zile.
Noi nu am mai platit penalizari de cativa ani buni, pentru ca am achitat facturile la termen.
Dar daca ar fi sa intarziem si sa ne factureze penalizari am putea sa verificam simplu: numarul de zile de la scadenta X suma neachitata X 0,1% = suma penalizarilor.

Asociatia poate stabili un sistem propriu de penalizari prin care precizeaza data scadentei, data calcularii, procentul (maxim 0,2%/zi)...
Dv spunet ceva de 0,01% adica de 20 de ori mai putin decat permite legea si de 10-15 ori mai putin decat calculeaza furnizorul. Ori cu asemenea procent o sa fiti mereu datori si-o sa aveti tot timpul restantieri. Mai bine nu mai calculati penalizari ca va chinuiti in zadar.

In partea dreapta a acestei pagini la "Documente utile" gasiti un model dar pe care nu puteti sa-l folositi asa cum este ci trebuie sa-l adaptati la sitemul propriu de penalizari din asociatia dumneavoastra:
www.avocatnet.ro/content/con...
@adrian#-o 0,01%....Dv spunet ceva de 0,01% adica de 20 de ori mai putin decat permite legea.... de unde atata matematica ? pai daca legea prevede pana la ....
normal penalizarea este egala cu cea a furnizorului..


Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Asociatie locatari cornelianedelcu cornelianedelcu Buna ziua, As dori raspuns la urmatoarea intrebare: -Asociatia de locatari prin decizia Comitetului Executiv poate stabili penalitati de la asocatie in ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)