avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot sa aflu daca angajatorul meu a platit toate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot sa aflu daca angajatorul meu a platit toate contributiile?

Cum pot sa aflu sau de unde pot sa aflu daca angajatorul meu a platit la stat toate contributiile pe care el mi le-a oprit?
Va puteti adresa si Administratiei fiscale unde sunt virati banii din contributii pentru pensie, sanatate si somaj.
In urma cu catva ani pentru a fi inregistrat la dr de familie se cerea, pe adeverinta eliberata de angajator ,precum ca societatea e la zi cu platile catre BASS si o stampila pusa de Casa de sanatate.Si cum stampila de la Casa nu se punea decat daca plata catre ei era facuta, se putea verifica daca angajatorul plateste ...
@bobman,

Sa stiti ca la sanatate,daca timp de 3 luni nu se plateste contributia individuala,calitatea de asigurat se suspenda ,asa incat daca apareti asigurat in prezent,inseamna ca ori e platit la z,ori se incadreaza in acest interval...
ondino a scris:
1.Pentru a afla daca sunteti asigurata la sanatate intrati aici:
[ link extern ]
si accesati sectiunea asigurati,mai apoi se va deschide o fereastra in care va veti tasta codul numeric personal,iar sistemul va va genera automat raspunsul daca sunteti/nu sunteti asigurata.

Asigurati suntem toti..... Acum 2 ani era asigurat inclusiv sotul meu care la acea data era decedat.....
Plata asigurarilor e marea problema.... Iar daca mergem la casa de sanatate NOI trebuie sa facem dovada ca am platit si s-a platit pntru noi, ei nu au o evidenta individuala asupra sumelor intrate in contul lor.

bobman a scris:
Cum pot sa aflu sau de unde pot sa aflu daca angajatorul meu a platit la stat toate contributiile pe care el mi le-a oprit?

Accesati Anaf prin motorul explorer ( Nu mozilla), in partea stanga veti gasi butonul "Obligatii restante", clik pe el, vi se deschide o alta fereasta unde tot in stanga veti gasii "obligatii restante la bugetul asigurarilor de sanatate", clik pe el si in fereastra nou deschisa introduceti denumirea societatii in spatiul al 2 lea (in primul sunt marii contribuabili) dupa care apasati cauta...
In cazul un care societatea inregistreaza oligatii restante la sanatate veti gasi acolo sumele restante.
Sau incercati acest link (sper sa functioneze)
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
in Romania toata lumea e asigurata la Sanatate prin efectul legii, derivand din faptul ca ne-am nascut in Romania... difera doar statutul de beneficiari sau nu ai asigurarii medicale care depinde daca avem sau nu platile la zi la Fondul de Sanatate.

In privinta Contributiilor la Fondul de Sanatate se remarca mai multe idiotzenii majore pe care le voi enumera:

- plata retroactiva pe 5 ani (chiar si numai pe 6 luni), care este o tampenie, cat timp riscul asigurat nu apare in trecut ci numai in viitor. Un om daca doreste sa se asigure cu plata contributiei legale, incepand de maine, trebuie sa aiba aceasta posibilitate fara a fi pus pe drumuri;

- obligarea persoanelor fara venit sa plateasca (de unde stiu ele, nu conteaza daca au sau nu bani) la salariul minim pe economie (codul fiscal prevede ca incepand cu 1 iulie 2012 - si pana acum era prevazut acest lucru in legea sanatatii si Ord. 903/2007 - unele dintre cele mai odioase texte de lege pe care le-am vazut vreodata);

- obligarea beneficiarului contributiei la Sanatate sa dovedeasca statutul de asigurat (este de departe cea mai mare tampenie posibila atata timp cat timp plata s-a facut cu documente (exista un contract cu casa, declaratii de asigurare cu CNP-ul pe ele, ordine de plata, etc.) context in care Casa de Sanatate ar trebui sa aiba la virgula statutul fiecarui asigurat sa nu fie nevoie sa puna omul pe drumuri cand are nevoie de servicii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
kres, utilizator

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea ca angajatorul sa opereze in carnetul de munca dar cas sa nu fie platita catre stat? ciprianSTOICA ciprianSTOICA exista posibilitatea ca in cartea de munca sa fie operat de catre angajator dar CAS sa nu fie platit catre stat?cum pot verifica?MULTUMESC (vezi toată discuția)
Calculare pensie romandaniela romandaniela Cat % din salariu se calculeaza la pensie? Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc. (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie confirmat de casa de pensii niccu niccu Buna ziua, asta spune legea:Art. 50 (1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii ... (vezi toată discuția)