avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Relocare plata factura energie CEZ
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Relocare plata factura energie CEZ

Buna ziua,
Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in conditiile in care am contract cu firma de distributie energie electrica?
Am fost debransat la energie electrica pentru neplata factura radiotv,
Nu am primit notificare in sensul ca banii se duc la taxa radiotv.
In conditiile astea ce pot face din punct de vedere juridic,
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dragos_m_olteanu , utilizator 08:35, 6 Aprilie 2012
Va multumesc pentru incurajari. Deja am facut sesizare la Protectia Consumatorului. Maine trebuie sa ma intalnesc cu persoana care se ocupa de sesizare. Totusi o sa merg si la CEZ cu facturile si chitantele cu platile. Cititi ce s-a scris intr-u ziar local dinfebruarie 2012

Am scăpat de taxa Radio-TV care ne lăsa fără curent
Reprezentanţii CEZ au revenit asupra măsurii de a încasa mai întâi restanţele clienţilor la taxa Radio-TV, măsură care a dat naştere unui adevărat val de reclamaţii pe adresa OPC. Zeci de oameni s-au plâns în ultimul timp că s-au trezit debranşaţi, deşi îşi achitaseră la timp facturile la curent. Numai că firma furnizoare comitea un abuz: oprea din factura de energie contravaloarea taxei Radio-TV, iar clienţii rămâneau automat restanţi. După mai multe insistenţe ale comisarului-şef al CJPC Argeş, oficialii CEZ şi-au recunoscut vina şi au transmis oficial că nu vor mai încasa banii în acest fel.
Discuţii directe cu reprezentanţii companiei
În vreme ce reprezentanţii CEZ Vânzare susţineau sus şi tare că e normal să încaseze mai întâi restanţele, chiar dacă taxa Radio-TV nu avea nicio legătură cu factura de energie electrică, şeful de la Protecţia Consumatorului a făcut toate demersurile pentru a demonstra că acest lucru constituie un abuz. A înştiinţat ANRE-ul, ba chiar şi Garda Financiară, fiind convins că nu e normal să debranşezi un client, să îi percepi şi taxa de reconectare a cărei valoare sare de 250 de lei, deşi omul şi-a plătit factura la timp. În ultimă instanţă, Gabriel Vasilescu a trecut la discuţii directe cu cei de la CEZ şi, în cele din urmă, a reuşit să îi convingă pe aceştia că modalitatea adoptată de ei pentru încasarea taxei Radio-TV nu e deloc în regulă.

Cele mai multe sesizări, la Argeş
De altfel, directorul Anghel Dinu, şeful Centrului de Relaţii Clienţi al CEZ România, a transmis celor de la Protecţia Consumatorului că în nici un alt judeţ din ţară nu s-au înregistrat atât de multe sesizări pe acest subiect cum s-a întâmplat în Argeş. ªi nu doar pentru această modalitate abuzivă de încasare a facturii, ci şi pentru facturi pe care clienţii le interpretează ca fiind umflate sau pentru debranşări ilegale.
''De la 1 februarie, clientul nu mai e obligat să plătească mai întâi taxa Radio-TV. Reprezentanţii CEZ ne-au asigurat că se opreşte mai întâi contravaloarea facturii de curent, iar pentru cei care înregistrează restanţe la această taxă se vor găsi alte măsuri. În nici un caz aceea de a opri din contul în care omul îşi plăteşte energia electrică'', ne-a spus Gabriel Vasilescu.

Si totusi continua practica ilegala.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
Ares-3, moderator

Se pare ca functioneaza OPC-ul, asta nu poate decat sa ne bucure. Dupa intalnire, va asteptam aici :coffee:

:offtopic:
Ma scuzati ca va editez mesajele, o fac pentru ca subiectul este interesant si nu stiu ce au citatele de se latesc pe toata pagina - ne ''strica'' discutia :)
Am gasit un articol interesant bazat pe solutii juridice. O sa copiez linkul.
[ link extern ] /
Exact ceea ce mi s-a intamplat mie. Copie fidela.
Cine imi poate spune daca , totusi este legal ceea ce au facut. Am facut sesizare la ei, insa mi s-a spus din start ca n-am nicio sansa. In cazul acesta ce pot face?
Buna seara,
Imi cer scuze pentru intarziere, v-am promis ca revin cu informatii. Drumul e greu, foarte greu. OPC-ul se misca in reluare, dar se misca. Am fost la CEZ in audienta. Roboti. Da toti. parca-s pe banda. Recita , doar!!!!!!!!! retineti, doar!!!!!!!! (pentru ca atat li s-a spus, atat stiu) aceeasi poezie. Cod de bare, banii dusi la comun, platit factuti restante radiotv. Deci bun de plata. Am facut sezizare scrisa la CEZ si inca una la ARNE. astept raspuns. Apoi vad ce mai pot face. Am vorbit cu persoane sa ne constituim intr-o asociatie impotriva abuzurilor CEZ!
totusi sunt semne de normalitate. Aveti un link in acest sens:
[ link extern ]
O noapte buna!

Alte discuții în legătură

Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cez romania ildor64 ildor64 Buna ziua. O problema cu CEZ Romania In luna noiembrie am fost deconectat de la reteaua de alimentare cu energie electrica. Pentru factura de recalculare ... (vezi toată discuția)
Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)