avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Relocare plata factura energie CEZ
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Relocare plata factura energie CEZ

Buna ziua,
Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in conditiile in care am contract cu firma de distributie energie electrica?
Am fost debransat la energie electrica pentru neplata factura radiotv,
Nu am primit notificare in sensul ca banii se duc la taxa radiotv.
In conditiile astea ce pot face din punct de vedere juridic,
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dragos_m_olteanu , utilizator 08:35, 6 Aprilie 2012
Buna ziua,
In momentul cand o sa am un raspuns oficial din partea CEZ si/sau OPC am sa vi-l comunic.
Buna ziua,
Asa cum am promis revin cu noi informatii. In urma plangerilor la CEZ si OPC in cele din urma mi-au dat castig de cauza. Texte pe ei ca respecta in totalitate legea., texte pe care cu argumente si acte le puteam demonta. Au facut stornarea doar pentru o relatie mai buna cu clientul.
Daca am pune cu totii presiune pe ei. Reclamatii peste reclamatii ar da inapoi. Precedentul a fost creat...............
Experienta dvs. va fi, in mod sigur, folositoare tuturor celor care au fost deconectati de la energia electrica pentru ca nu au platit taxa radio-TV (persoane fizice).

Ca o concluzie a topicului, reiau ce scrie pe site-ul CEZ (scris de dvs. in prima pagina a topicului):

Obiectul deconectarii unui client de la alimentarea cu energie electrica il constituie debitul acumulat pentru neplata facturii la energie electrica, penalizari si taxele pentru serviciile prestate de deconectare/reconectare.
Debitele pentru neplata taxelor serviciilor publice de radiodifuziune si televiziune nu fac obiectul deconectarii clientului. Deconectarea se face si pentru nerespectarea altor clauze contractuale prevazute in contractul de furnizare si legislatia specifica cum ar fi sustragerea de energie electrica.

O zi frumoasa!
Va multumesc. Imi mpermit sa mai fac referire la un articol de ziar. De unde atata inversunare pe cei de la CEZ pentru incasarea in mod aberant a taxei radiotv. Astept mici comentarii. Va multumesc.
[ link extern ]
Ce mai spuneti?
Buna seara,
Inca o absurditate a celor de la CEZ. In timp ce de la OPC primesc oficial adresa ca cele doua facturi de debransare, respectiv debransare au fost stornate, im plicit se suspenda plata pentru debransare rebransare, in cutia postala, SURPRIZA! primesc doua instiintari de plata in care mi se spune sa platesc vcele doua taxe de 133,05 lei si nu RONI CUM SE SPUNE IN FACTURILE RESPECTIVE. Intelegand ca la CEZ in foemea dupa bani nu stie stanga ce face dreapta, din momentul plangerii (contestatiei!) facute la CEZ, cu numar de inregistrare nu ar trebui sa se suspende "amenda", plata celor doua facturi care fac obiectul plangerii?! Va rog sa-mi spuneti care paragraf de Lege prevede aceasta problema. Pentru ca mi se pare inca un abuz mare a celor de la CEZ. Trebuia sa primesc raspunsul la plangere, apoi sa mi se emita cele doua facturi, in conditiile in care facturile au fost emise cu zile bune dupa inregistrarea contestatiei mele la CEZ.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cez romania ildor64 ildor64 Buna ziua. O problema cu CEZ Romania In luna noiembrie am fost deconectat de la reteaua de alimentare cu energie electrica. Pentru factura de recalculare ... (vezi toată discuția)
Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)