avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Relocare plata factura energie CEZ
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Relocare plata factura energie CEZ

Buna ziua,
Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in conditiile in care am contract cu firma de distributie energie electrica?
Am fost debransat la energie electrica pentru neplata factura radiotv,
Nu am primit notificare in sensul ca banii se duc la taxa radiotv.
In conditiile astea ce pot face din punct de vedere juridic,
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dragos_m_olteanu , utilizator 08:35, 6 Aprilie 2012
Doamne, numai abreratii spun cei de le CEZ in raspuns, total in afara legii. Doresc un avocat din oficiu pentru a demonta punct cu punct ceea ce-mi scriu in raspuns. Desi, mentionez, rezolutia imi este favorabila. Dar merita sa luptam pentru toti cei care au fost abuzati de CEZ. Doresc un avocat sa ma consult pe aceste probleme si impreuna, daca consideram ca reusim sa deschidem n proces national. Stiu, suna aiurea pentru cei mai multi. Un nebun! Credeti-ma merita sa incercam. Am dovezi la foarte multe abuzuri. Din punct de vedere legal si nu numai. Va rog sa fiu cantactac de un avocat. Va asigur ca am ce spune. Am dovezi mari!
Buna ziua,
Alta dandana. Desi mi-au raspuns pozitiv la petitie, nu vor s-o puna in aplicare. In continuare imi emit facturi pe sumele de debransare/rebransare. Sun la relatii clienti imi spun o suma. Acasa primesc factura cu alta suma. Cat dureaza sa se faca o operatie de stornare la ei? Am primit o noua factura cu data scadenta 04.03. Nu stiu ce suma sa platesc. 1. Am raspunsul de la ei pentru stornarea celor 2 facturi. Lucru care inca nu s-a intamplat. 2. sun la ei mi se comunica o suma. 3. primesc factura cu totul alta suma. Ce pot face? Cui sa ma adresez?
Unde sa va mai adresati... :(
Pare a fi disfunctionalitate de comunicare intre departamente.

Mai faceti o petitie adresata acolo de unde ati primit raspunsul pozitiv, atasati copie dupa raspunsul lor si dupa facturile pe care le-ati primit si cereti lamuriri. Nu prin telefon se rezolva, din pacate, situatiile astea absurde.

Acum ati putea sa faceti si o reclamatie la Protectia Consumatorilor, aveti toate elementele, insa cred ca ar dura mai mult sa vi se rezolve problema decat daca mergeti direct la sursa ei.
Am facut sesizare din nou la ei. Probabil trebuie sa mai astept inca 30 de zile. Intre timp trece termenul de plata si ma trezesc deconectat.
sa ma fac inteles. Cei de la CEZ nici nu se sinchiseau sa-mi trimita raspuns. Celor de la OPC le-a fost trimis in date de 26, iar mie dupa lungi insistente pe data de 1 aprilie! O fi pura coincidenta data cu raspunsul?! Intre timp s-au emis alte facturi. Figurez cu taxa debransare-rebransare. Am solicitat lamuriri la telefon. Mi s-a spus ca exista suma in calculator si trebuie platita. De fapt mi-au spus ca am de plata 221,67 lei, iar pe factura primita 343,33 leri. Care suma o fi corecta? Maine este scadenta? Ce platesc? Ceea ce va spun pot proba cu acte. Nu dezinformez.
Va multumesc.
Ce scrie pe facturi, care este explicatia sumelor?
As alege sa platesc factura unde este precizata taxa de debransare-rebransare cea mai mica, daca exista mai multe facturi in care apare, insa nu stiu daca acesta este un sfat care ar trebui urmat.

As avea o sugestie: incercati sa purtati o discutie cu o casiera prietenoasa de la ei. Sunt cele mai in masura sa va ''descalceasca'', eu asa zic.

Alte discuții în legătură

Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cez romania ildor64 ildor64 Buna ziua. O problema cu CEZ Romania In luna noiembrie am fost deconectat de la reteaua de alimentare cu energie electrica. Pentru factura de recalculare ... (vezi toată discuția)
Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)