Am fost la Avocatul poporului si am depus o sesizare pe data de 19. 03. 2012 la adresa Primariei si a Coltermului.
Coltermul nu incearca sa isi protejeze consumatori ramasi in sistem. Nu mi-se pare corect sa platesc in functie de cati debransati sunt in bloc. Coltermul cand omul se debranseaza ar trebui sa vina si sa verifice daca cel debransat isi izoleaza tevile verticale si face redimensionarea instalatiei si echilibrarea hidraulica, pentru ca el produce si vinde energia termica. De ce daca vecinul meu nu isi izoleaza tevile si are caldura de la Colterm eu trebuie sa ii platesc si ce fura el? Debransarile nu au inceput din 2011, problema se cunoaste, dar ce conteaza daca prosti platesc.
Primaria prin inspectorii care pe teren vin si spun;
insp de la primarie au venit acum o saptamina si mi-au zis ca sant ok legal chiar daca nu am de la colterm aviz favorabil,
cum povesteste vecinul meu, inspectorii nu fac decat sa ii incurajeze si sa ii sustina pe cei care fac ce vor intr-o asociatie. Administratorul , comititetul de bloc si presedinta cenzorilor nu au primit nimic de la primarie. Raspunsul care l-am primit eu la prima sesizare era mentionata numai numele si apartamentul vecinei care s-a gandit sa isi taie un calorifer, adica sa se debranseze partial. D-na in cauza si-a pus caloriferul la loc, oricum fiind pensionara beneficia de suventie din partea primariei. Celelante apartamente debransate nu erau trecute in raspuns. Am mai facut o sesizare in care rugam Primaria sa imi dea un raspuns pe care sa il pot da adminstratorului si comitetului si raspunsul lor l-am postat pe forum, raspuns in care mentionau ca vor primi o instintare si administratorul si presedintele blocului si administratorul blocului. Presedintele mi-a spus ca nu a primit nici o hartie de la primarie......
Sper sa se miste ceva pana incep debransarile pentru ca altfel o sa ajung sa dau numai pe intretinere un salar. Eu chiar daca ma incadrez sa primesc suventie nu beneficiez de ea pentru ca am autoturism.........Nu numai ca nu beneficiez de suventie dar culmea ajung sa suventionez caldura vecinilor.