avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare Generala

Va supun atentiei urmatoarea situatie din cadrul asociatiei noastre:
-Presedintele asociatiei a trimis o notificare catre biroul specializat din cadrul Primariei in care anunta ca nu poate tine adunarea generala invocand diferite motive.
I s-a raspuns ca,conform legislatiei in vigoare, este obligat sa tina sedinta adunarii generale.Atat.La intrebarea mea catre seful biroului mi s-a raspuns ca legal NU poate lua nicio masura impotriva presedintelui sau comitetului executiv,singura solutie e sa facem o adunare generala extraordinara.
Chiar nu se poate lua nicio masura legala ??
Daca reusim sa facem adunarea generala extraordinara care e procedura??
Facem un proces verbal si...ce facem...spargem usa asociatiei si intram cu forta ??Sau tot la judecatorie trebuie ajuns ??

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:33, 6 Aprilie 2012
AM inteles care sunt demersurile pana la sedinta adunarii generale extraordinare.Care sunt procedurile de dupa sedinta???Spargem usa asociatiei???Cum se intra in posesia documentelor,stampilei asociatiei..etc.???
Tineti, asa cum am spus, adunarea generala. O sa vedeti ca poate nu e nevoie sa spargeti nimic.
Daca organizati bine adunarea generala, informati proprietarii, apelati la reprezentantii de care va spuneam mai sus...., este posibil ca presedintele sa participe la adunare, sa inteleaga si sa procedeze legal la predarea stafetei.
Dar este posibil ca la adunare sa fie ales acelasi preseinte si iar nu mai este nevoie sa spargeti usa. Nu puteti sti dinainte opinia majoritatii proprietarilor.

Iar cei invitati (din primarie si politie) la adunare, pot sa va ajute atat in cursul sedintei cat si dupa aceea. Vor vedea si ei care este optiunea majoritatii, care este hotararea adunarii si vor avea toate argumentele legale sa sprijine noua sau vechea conducere.
Din moment ce presedintele trimite ''hartie'' catre serviciul primariei in care invoca diferite motive pentru a nu tine adunarea generala,primeste raspuns ca TREBUIE sa tina adunarea generala.....si dumnealui NU vrea,cum credeti dvs. ca se va prezenta la adunarea generala extraordinara ???Inteleg DIN RASPUNSURILE DATE ca in practica nu s-a lovit nimeni de o asa situatie.E clar ca actualului presedinte de schimbare ii este frica.De asta intreb,in cazul in care tinem sedinta...se schimba presedintele,comitetul...care procedura ce trebuie urmata dupa sedinta??
Avand in vedere ca bugetul asociatiei aprobat la precedenta sedinta,in feb.2011 era valabil pana la sedinta care trebuia sa aiba loc pana la 31 martie 2012 ,pe ce buget lucreaza asociatia acum ???E legal ca membrii comitetului executiv sa mareasca salariul administratorului,avand in vedere ca s-a depasit bugetul aprobat in ultima adunare generala (feb.2011)??
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
elevic, utilizator
Nu este important pe ce buget functionati, evident pe bugetul vechi, ca nu se intampla nenorociri din aceasta cauza, puneti-va problema organizarii asociatiei cu un nou comitet, cu un nou presedinte, cu angajari legale.
In AG pe care o veti convoca puteti vota si un buget, numa' aveti grija cum il faceti sa nu ramaneti fara administrator cand va e lumea mai draga! Pana gasiti altul, iar se produce degringolada....!
Este necesar sa obtineri 20% de semnaturi ca acord pentru o AG. In rest convocarea AG si reconvocarea ei se desfasoara exact la fel ca in oricare alta situatie. La reconvocare puteti fi si 10 oameni. Aceia vor putea alege un nou comitet.
Accesul la documente si spatiul administratiei se poate face si spargand usa daca exista un PV al acestei AG legal convocata si desfasurata.
Ar fi bine sa nu ajungeti la asemenea situatii si de aceea @adriantot v-a sfatuit sa invitati reprezentantii primariei si ai politiei de proximitate, pentru a fi acoperiti cat mai bine din punct de vedere al legalitatii.

"E legal ca membrii comitetului executiv sa mareasca salariul administratorului,avand in vedere ca s-a depasit bugetul aprobat in ultima adunare generala (feb.2011)?? "

Alte discuții în legătură

Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)
Reprezentare la adunarea generala a asociatie de proprietari anonim281986 anonim281986 Buna ziua! Am participat la o sedinta convocata de catre 3 proprietari membri ai asociatiei, sedinta pentru care au intocmit un singur convocator in care ... (vezi toată discuția)
De câte ori pe an trebuie sa se intruneasca asociatia de proprietari ... gerhardt gerhardt de cite ori pe an trebuie sa se intruneasca Asociatia de proprietari ? si daca trebuie inregistrata in registrul Blocului ? (vezi toată discuția)