avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare Generala

Va supun atentiei urmatoarea situatie din cadrul asociatiei noastre:
-Presedintele asociatiei a trimis o notificare catre biroul specializat din cadrul Primariei in care anunta ca nu poate tine adunarea generala invocand diferite motive.
I s-a raspuns ca,conform legislatiei in vigoare, este obligat sa tina sedinta adunarii generale.Atat.La intrebarea mea catre seful biroului mi s-a raspuns ca legal NU poate lua nicio masura impotriva presedintelui sau comitetului executiv,singura solutie e sa facem o adunare generala extraordinara.
Chiar nu se poate lua nicio masura legala ??
Daca reusim sa facem adunarea generala extraordinara care e procedura??
Facem un proces verbal si...ce facem...spargem usa asociatiei si intram cu forta ??Sau tot la judecatorie trebuie ajuns ??

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:33, 6 Aprilie 2012
Nu e in regula, dar multe lucruri nu se fac cum "scrie la carte" in asociatii.
Probabil administratorul a cerut mai multi bani si presedintele, la ananghie, i-o fi aprobat aceasta marire.
Pe dv. asta va intereseaza sau sa organizati asociatia de proprietari astfel incat pe viitor sa nu mai existe asemenea situatii?
Pai noi ""propritarii"" daca nu platim la timp suntem penalizati ,conform legislatiei in vigoare,dar vad ca atunci cand presedintele,comitetul executiv nu-si fac treaba,incalca legea nimeni nu ia nicio masura,legala.Biroul din cadrul primariei,care e constituit tot in baza Legii 230/2007 ,nu ia nicio masura motivand ca nu au SUPORT LEGAL.Daca presedintele a acceptat marirea de salariu in urma santajului administratorului denota ca e slab pregatit(de fapt chiar este),nu poti justifica incalcarea legii pe motiv ca te lasa balta administratorul.Vrea sa plece nicio problema,ii tine locul o luna un membrul al comitetului executiv (legea permite,chiar si fara atestat)si se angajeaza alt adminstrator.Dar la noi cand e de respectat LEGEA deja se cere prea mult.Se merge pe principiul ''merge si asa''.
Dar concluzia finala e ca asociatiile de proprietari sunt STAT IN STAT.
Generalizarile nu-si au rostul. Se intampla in asociatia dumneavoastra dar nu si in asociatia noastra. Iar daca maine o sa fiti dumneavoastra presedinte de asociatie cum ramane cu:
concluzia finala e ca asociatiile de proprietari sunt STAT IN STAT

Eu sunt pentru pastrarea angajatilor buni si as face in asa fel ca sa nu plece omul din cauza salariului prea mic. Poate i-as oferi altceva, poate un abonament la telefon, un abonament pe mijloace de transport..., orice pentru a nu pleca daca-si face bine treaba. Si sigur ca la prima adunare generala as solicita prin bugetul de venituri si cheltuieli marirea salariului acelui salariat.
Cat priveste neconvocarea adunarii generale ca si alte nereguli din asociatiile de proprietari, fiti convins ca primaria are posibilitatea sa aplice amenzi si le aplica.
Iata exemple din care aflati ca presedintele si administratorii sunt sanctionati de primarii:
[ link extern ]
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]


Pai la administratorul nostru i s-a oferit pe langa abonamentul ptr. transportul in comun posibilitatea de a-si alege singura softul PC pe care doreste sa lucreze [EDIT] evident dupa ce am achizitionat echipament complet PC. A durat 8 luni ca sa introduca datele in soft-[EDIT]data (500 apart.) si in prima luna cand a scos lista de plata...o catastrofa...fara cap si fara coada.Cere ingaduinta ca e la inceput ca nu stie...etc.etc.Dar la bani .........pretentiile-s mari.AAA...si sa nu uit...nu are nici atestat conform legii.Raspunsul biroului din cadrul primariei: da stim ca nu are atestat dar are dosarul depus la noi pentru momentul cand se vor da examenele de atestare.Deci sunt convinsi ca examenu va fi o formalitate.......E ca si cum faptul ca faci scoala de soferi iti da deja dreptul sa conduci masina pe drumurile publice...cam asa traduc eu mesajul primariei.
[EDIT[
Multumesc pentru link-uri.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
elga50, moderator
Care a fost motivul stergerii la ce-am postat eu ???Am pus numele unor softuri PC pentru asociatiile de proprietari.!!!!Daca pun link-ul catre acele softuri,e bine ????

Alte discuții în legătură

Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)
Reprezentare la adunarea generala a asociatie de proprietari anonim281986 anonim281986 Buna ziua! Am participat la o sedinta convocata de catre 3 proprietari membri ai asociatiei, sedinta pentru care au intocmit un singur convocator in care ... (vezi toată discuția)
De câte ori pe an trebuie sa se intruneasca asociatia de proprietari ... gerhardt gerhardt de cite ori pe an trebuie sa se intruneasca Asociatia de proprietari ? si daca trebuie inregistrata in registrul Blocului ? (vezi toată discuția)