avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat?

Buna ziua!
Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea clienti si cazuri?? Am inteles ca avocatii nu au dreptul sa-si faca reclama cum isi fac firmele, din cate am vazut au dreptul decat sa-si puna o mica sigla la usa cabinetului notarial, probabil cel mult sa-si publice un site de prezentare online si cred ca atat... La instante am auzit ca ii plateste putin.. cam 1 milion pe dosar daca se inregistreaza ca avocati din oficiu. Reputatia se construieste greu probabil dupa cazuri celebre rezolvate sau macar o rata de succes mare de-a lungul a zeci de ani de activitate.
Ce venituri poti avea atat timp cat lumea te cunoaste doar citindu-ti pancarta de langa cabinet sau nimerind, de cele mai multe ori din intamplare pe un site??

Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 18:50, 20 Septembrie 2012
Asta e pentru faptul ca ati auzit prea multe mituri despre avocati si profesie. Daca esti cu adevarat bun si stii sa cauti un avocat indrumator bun nu vei avea nici o problema.
Acum 15 ani ceea ce sustineti dvs. era intrucatva valabil.Erau f putini avocati in total, si bineinteles si mai putini care aveau cu adevarat nevoie de stagiari. Astazi cel putin in Bucuresti sunt f multi avocati (de ordinul miilor) care indeplinesc conditiile legale pentru a fi coordonatori de stagiu, si majoritatea chiar au nevoie de stagiari. Aici intr-adevar motivul este mai discutabil: poti gasi stagiari pe care sa ii platesti cu 800....si-ti fac treaba....dar totusi si ei isi fac stagiul, asa ca e un fel de situatie win-win.

Nu stiu cum sta treaba in barourile cu un nr fff redus de avocati....acolo este posibil sa se practice inca anumite chestiuni mai neortodoxe....
Iulian81 a scris:

Toata lumea stie ca la avocati, notari si poate si alte bresle asemenea trebuie sa dai spaga ca sa te primeasca ca stagiar... :) Doar aici aud ca se merge pe profesionalism si deontologie... Pacat ca nu se poate face stagiul pe Internet.. :))

Aceste informatii sunt eronate. Va spun ca personal nu am dat nicio spaga pt a fi primita in cadrul unei societati civile de avocatura, doar am invatat foarte mult (la fel si colegii mei de facultate). Sunt "firme"(desi termenul nu este tocmai corect dpdv juridic) care recuteaza studenti inca din facultate.
Daca invatati reusiti, daca plecati de la ideea ca stagiatura ar trebui sa se faca si pe internet atunci este recomandat sa va orientati catre alt domeniu.
Pai sa ne gandim putin.. sa zicem ca as fi un super stagiar cu 10 pe linie... Pe cine as putea sa aleg eu ca avocat pentru stagiu daca eu nu stiu nici unul dintre astia... nu stiu cat de buni sau nebuni sunt :), nu exista nimic clar, nici macar nu sunt trecuti la vreun barou, cum este in cazul lichidatorilor de exemplu, un tablou cu maestrii pentru stagiu, nu cunosc nici macar unul; la societatile de avocatura este cam la fel doar ca acolo, nevoie mare, trebuie sa fii foarte bun, de parca ar anual ar iesi 2-3 absolventi de Drept si nu ar fi nici o concurenta... In plus cel putin in Bucuresti nu exista mai mult de 5 case de avocatura bune care slabe sperante sa faca cine stie ce angajari ... in restul tarii chiar si mai putin...

Deci doar din ce am expus eu reiese haosul de care un absolvent chiar el si eminent are de a face pentru a intra in randul avocatilor... Se deduce ca cele mai multe sanse de a reusi au tot cei care beneficiaza de formula clasica: pila-spaga-relatii!

Dupa cum cineva spunea... " Acolo unde exista haos, exista diavolul "
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
Iulian81, utilizator
De unde ati tras concluzia ca exista numai 5 case de avocatura bune? Exista zeci de case de avocatura si niciuna nu se poate numi proasta.

Inca din anul 3-4 va depuneti CV la toate casele de avocatura pe care le gasiti pe Internet impreuna cu o scrisoare de intentie. Nu este tocmai dificil, dificil este sa va remarcati prin cunostinte, pt ca in mod evident exista concurenta.

Din moment ce urmati cursurile unei facultati de drept este imposibil sa nu cunoasteti avocati, primii pe care ii veti cunoaste sunt chiar profesorii, de la ei veti avea cele mai bune informatii si recomandari, totul pe merit.
Toate casele de avocatura au si cauta atat studenti cat si stagiari, deoarece avocatii nu sunt nemuritori.

Nu am auzit absolut niciun stagiar care sa dea spaga, ba din contra munca ii este remunerata. Si, de asemenea niciun student foarte bun care sa nu fi realizat ceva.

Tot ce ati auzit despre aceasta profesie ori ati auzit de la persoane care nu au fost destul de silitoare pt a realiza ceva si au mers pe principiul "strugurii sunt acri" ori de la persoane care habar nu au despre acest domeniu.

Alte discuții în legătură

Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)