avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat?

Buna ziua!
Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea clienti si cazuri?? Am inteles ca avocatii nu au dreptul sa-si faca reclama cum isi fac firmele, din cate am vazut au dreptul decat sa-si puna o mica sigla la usa cabinetului notarial, probabil cel mult sa-si publice un site de prezentare online si cred ca atat... La instante am auzit ca ii plateste putin.. cam 1 milion pe dosar daca se inregistreaza ca avocati din oficiu. Reputatia se construieste greu probabil dupa cazuri celebre rezolvate sau macar o rata de succes mare de-a lungul a zeci de ani de activitate.
Ce venituri poti avea atat timp cat lumea te cunoaste doar citindu-ti pancarta de langa cabinet sau nimerind, de cele mai multe ori din intamplare pe un site??

Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 18:50, 20 Septembrie 2012
Trebuie imbinat utilul cu placutul.
Avocatul la inceput pledeaza de placere insa ulterior placerea nu va mai fi suficienta...
Parerea mea este ca plata substantiala constituie un stimulent si atunci cand avocatul aloca mult timp la un caz deoarece va avea timp sa gaseasca toate variantele posibile.
Adica daca avocatul sta la un caz 30 de minute este una, iar daca va sta 2 ore la acelasi caz va putea descoperi noi aspecte.
Nu mai vorbesc de faptul ca pot fi cazuri la care avocatul sa stea 30 de ore...sau chiar mai mult...
De aceea, chestiunea cu banii si timpul ar cam trebui sa fie un aspect demn de luat in seama daca chiar va place dreptul...
Sunt aspecte concrete pe care le veti descoperi singur si veti proceda asa cum veti considera, in functie de toate aspectele aratate de mine si de alti colegi.
daca imi permiteti, punctul meu de vedere este contrar si as fi de acord cu ideea ca avocatul nu trebuie sa lucreze diferentiat in functie de cati bani incaseaza la dosarele sau precesele fata de care are asumat un angajament.
Ca sa intelegeti un lucru ar trebui sa analizati mai atent distinctia facuta in ceea ce priveste timpul.
Daca avocatul stie ca poate da randament deosebit si daca exista ceva va gasi, este normal sa fie stimulat de bani intrucat sunt situatii in care nici judecatorii nu vad anumite aspecte desi studiaza cu mare atentie dosarele.
Avocatul nu trebuie sa accepte un caz daca nu ii convine sub toate aspectele
Asa se proceda candva.Acestia sunt avocatii care se respecta.
Cum se procedeaza astazi nu cred ca vreti sa aflati...

Nu cred ca puteti sa intelegeti cat de subtire este limita dintre vinovatie si nevinovatie...in procesele penale...
Dreptul este foarte frumos dar pentru rezultate deosebite avocatii trebuie sa caute foarte mult, ceea ce insemana ca pot lucra la un dosar cat lucreaza alti avocati intr-o luna la alte zeci de dosare...
Pentru o suma sub salariul minim pe economie ati lucra mai mult decat cei care depasesc de cateva zeci de ori aceasta suma?
Studierea unui dosar, gandirea apararii ( acesta fiind un aspect care difera fundamental de la avocat la avocat, aici existand de altfel diferenta) si pregatirea pledoariei este un aspect care ia mult timp la avocat...
art.127 din Statutul profesiei de avocat prevede:

"Pentru activitatea sa profesională avocatul are dreptul la onorariu şi la acoperirea tuturor cheltuielilor făcute în interesul clientului său.
Onorariile vor fi stabiliteîn raport de dificultatea, amploarea sau durata cazului.
Stabilirea onorariilor avocatului depinde de fiecare dintre următoarele elemente:
a) timpul şi volumul de muncă solicitată pentru executarea mandatului primit sau activităţii solicitate de client;
b)natura, noutatea şi dificultatea cazului;
c)importanţa intereselor în cauză;
d)împrejurarea că acceptarea mandatului acordat de client îl împiedică pe avocat să accepte un alt mandat, din partea unei alte persoane, dacă această împrejurare poate fi constatată de client fără investigaţii suplimentare;
e)notorietatea, titlurile, vechimea în muncă, experienţa, reputaţia şi specializarea avocatului;
f)conlucrarea cu experţi sau alţi specialişti impusă de natura, obiectul, complexitatea şi dificultatea cazului;
g)avantajele şi rezultatele obţinute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat;
h)situaţia financiară a clientului;
i)constrângerile de timp în care avocatul este obligat de împrejurările cauzei să acţioneze pentru a asigura servicii legale performante."
Literele a , b, d si i sunt cele mai relevante sau relevante cu adevarat... cu precizarea ca avocatii nu prea respecta litera d...care are legatura directa si indisolubila cu litera a...
Dar...nu avocatii sunt de vina...

Alte discuții în legătură

Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)