avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat?

Buna ziua!
Stateam si ma gandeam... chiar daca as fi cel mai tare avocat, as sti foarte bine meseria asta pana la urma cum as putea munci daca nu as avea clienti si cazuri?? Am inteles ca avocatii nu au dreptul sa-si faca reclama cum isi fac firmele, din cate am vazut au dreptul decat sa-si puna o mica sigla la usa cabinetului notarial, probabil cel mult sa-si publice un site de prezentare online si cred ca atat... La instante am auzit ca ii plateste putin.. cam 1 milion pe dosar daca se inregistreaza ca avocati din oficiu. Reputatia se construieste greu probabil dupa cazuri celebre rezolvate sau macar o rata de succes mare de-a lungul a zeci de ani de activitate.
Ce venituri poti avea atat timp cat lumea te cunoaste doar citindu-ti pancarta de langa cabinet sau nimerind, de cele mai multe ori din intamplare pe un site??

Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 18:50, 20 Septembrie 2012
n-ai inteles. mai putin diplomatic suna asa "esti in stare sa iei acest examen?"
si nu era vb numai de lucrurile pe care le-am spus eu. uita-te si la alte comentarii, au vorbit altii cu mai multa experienta ca mine. chestiile astea erau asa pentru gandirea ta si sufletul tau, nu pentru a obtine iar un comentariu "barat de reticenta intelectuala" cum spunee un maestru al barei.
in fond, pe noi ceilalti ne cam doare in cot de altii care n-au curaj sa se "infrupte" din avocatura. Tu ai fost cel care a deschis acest topic si ai cautat raspunsuri. Daca esti asa de destept si le stii pe toate, nu mai deschide topicuri cu intrebari pe care tu insuti le consideri "stupide" pentru ca le gasesti raspunsuri axiomice, general acceptate cica.
Vii cu chestii de genul "toata lumea stie ca...". Care lume? Pe tine te intereseaza ce zic mamaie de la etajul 3 si colegul din spate cu 7 restante sau cei din breasla?

Daca iti doresti sa fii avocat, tragi. Daca nu iti doresti, alege altceva. E simplu.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat
Deci topicul era "Cum se gasesc cazuri si clienti ca avocat?" si vad ca se discuta mai mult despre altceva... oare de ce??

la inceput e greu sa-ti gasesti clientela, dar cu timpul se formeaza.
poti avea oficii. uneori se intampla ca atunci cand esti desemnat avocat din oficiu, clientul sa doreasca sa fii aparator ales. daca iti faci bine treaca te va recomanda.
o colega spunea "e suficient la inceput sa multumesti vreo 10 clienti mai cu dare de mana - apoi ei te recomanda la altii, si ceilalti la randul lor."
tine de munca pe care o depui, de punctualitate, seriozitate si profesionalism. uneori, evident, e nevoie de noroc.
un alt ingredient: tinuta. Ca barbat, e indicat sa te prezinti la costum, sa fii prezentabil. Asa impui respect si arati "recomandabil". Intr-un fel sunt priviti avocatii in blugi si alfel cei care se ingrijesc.

la inceput, clientela ti-o faci si prin recomandarile pe care le primesti din partea prietenilor tai, a colegilor sau a vecinilor.

totul e sa ai rabdare. :)
spor si bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat esti avocat stagiar................ OANA GORAN OANA GORAN pe perioada de stagiatura priesti bani?? din dosarele pe care ti le da maestrul sau din ce traiesti?? (vezi toată discuția)
Incepator. PBogdan PBogdan Salutare ! Ma numesc Bogdan , am 18 ani , un suflet mic dar o ambitie mare , inca de mic sunt pasionat de avocatura si tot ce tine de ea. Am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Intrare in barou Romică Stoica Romică Stoica Are , vreun avocat curajul sa spuna cata spaga a dat sa intre in Barou, chiar si sub anoniamat?:D (vezi toată discuția)