avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura unui minor

Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta in Italia insotita de sora lui pentru o anumita perioada(nu definitiv)cum pot proceda?si vreau sa mai specific ca eu si tatal fetitei suntem in Italia,nu locuim impreuna doar tinem legatura prin telefon.Va rog frumos sa ma sfatuiti si sa nu fac vreo greseala.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
feliciaiva, utilizator
aveti sigur un notar acolo care poate sa va faca acea procura
duar ca trebuie sa va si apostileze
dar cel mai bine este cum v-am scris mai inainte. sa va deplasati dumneavoastra in romania
este cel mai simplu,si cel mai sigur
aveti nevoie duar de o procura,cea a tatalui
in ce oras sunteti daca nu va suparati??
acordul suna cam asa : subsemnata dvs cu datele, cunoscand consecinţele penale ale falsului in declaraţii, declar pe proprie raspundere urmatoarele : sunt de acord ca fiica mea minora nascuta la , identificata cu pasaport, seria, avand CNP , sa calatoreasca in tara , in perioada X fixa (cat va dura, cu data de intoarcere certa) , insotita de sora sotului meu, numita , domiciliata in , identificata cu , seria nr, eliberata de , cu CNP , pe ruta ( cate tari tranziteaza )
Dau prezenta declaratie fiindu-mi necesara in fata Organelor de frontiera si a oricaror alte institutii interesate.
Notarul public ( cum se chema cabinetul celui din italia) a redactat si autentificat astazi, data autentificarii, la sediul biroului, prezenta declaratie in 3 exemplare (vreo 2 aveti nevoie dvs)
va multumesc,as dori sa aflu daca mergand la Consulatul Roman din Bologna pentru a face procurile speciale mi le elibereaza in aceeasi zi ?sau trebuie sa ma reintorc din nou la Bologna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Acord pentru iesirea din tara a minorului alessandra2221 alessandra2221 buna ma numesc Alexandra...as avea si eu o intrebare...eu sunt plecata in Italia si as vrea sa imi aduc fetita la mine...problema este ca nu pot veni eu in ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori parinti divortati ContSters59529 ContSters59529 Cum se poate face pasaportul unui minor in cazul parintilor divortati? Ca sa fiu mai explicita, cunosc o femeie tinara care lucreaza legal in Italia de peste ... (vezi toată discuția)