Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta in Italia insotita de sora lui pentru o anumita perioada(nu definitiv)cum pot proceda?si vreau sa mai specific ca eu si tatal fetitei suntem in Italia,nu locuim impreuna doar tinem legatura prin telefon.Va rog frumos sa ma sfatuiti si sa nu fac vreo greseala.
D-na, intelegeti odata ca grijile vi le faceti degeaba acum; aceleasi ganduri trebuiau sa va framante de cand ati plecat din tara si ati incredintat copila bunicilor paterni - in aceasta situatie, el are avantaj; pana nu exista deschis un proces de stabilire domiciliu si stabilire autoritate parinteasca, sunteti egali in drepturi si obligatii;
Nu trebuie sa uitati insa ca acea fetita este mai atasata de sora sotului decat de Dvs., copilul nu are notiunea banilor, pe care i-ati trimis, el se ataseaza de cei cu care locuieste si il ingrijesc.
Puteti sa aveti surprize, sa nu va vrea pe niciunul, sa o vrea pe matusa.
sa stiti ca m-au framantat gandurile de cand am plecat din tara ,am plecat sa muncesc pentru copil pentru ca fostul concubin era deja plecat in Italia dar mie nu-mi trimitea banii pe numele meu pentru cresterea copilului ,ci mamei lui ,poate am procedat gresit cand am plecat dar spuneti-mi Dvs din ce traiam? ,copilul cere multe iar eu in schimb nu aveam ceea ce ea imi cerea si ca mama ma durea,de aceea am ales sa plec iar fetita nu i-am incredintat-o bunici s-a oferit dansa sa stea,iar in legatura cu sora sotului nu as crede ca e atasata e si ea tot in Italia,fetita mea vrea sa vina la mine ,legea e lege ,banii e banii si nu se fac atat de usor ,dar as vrea sa stiu in cazul in care voi deschide procesul de stabilire domiciliul si stabilire autoritate parinteasca cum trebuie sa procedez ?si daca trebuie sa fiu personal in Romania?si cate infatisari va avea?va multumesc.
buna seara,asa este cum spuneti Dvs.dar eu in procura specific perioada in care sta fetita in Italia si va trebui respectata de catre ambi parinti,nu?si de catre insotitoarea minorei (sora lui)iar in cazul in care nu va fi respectata perioada de catre tatal fetitei sau de insotitoarea (sora lui),eu ce pot face?va rog frumos sa ma sfatuiti?fiecare parere coonteaza pentru mine
fostul concubin cu care am o fetita de sase anisori a inceput sa ma ameninte prin telefon din cauza ca eu nu sunt de acord cu procura fetitei ,i-am explicat tot ce mi-ati spus DVS.in legatura cu procura ,ca trebuie sa mergem impreuna la consulat sau la Ambsada iar el mi-a spus ca nu poate veni la Ambasada ca este departe de unde locuieste el si ca s-a interesat in zona unde locuieste si o poate da si de acolo?se poate da procura din zona unde locuiesti?fara a merge la Ambasada?si as dori sa stiu cum sa procedez in legatura cu amenintarile prin telefon cum pot proceda ,asta ar fi singura dovada la un proces?