Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta in Italia insotita de sora lui pentru o anumita perioada(nu definitiv)cum pot proceda?si vreau sa mai specific ca eu si tatal fetitei suntem in Italia,nu locuim impreuna doar tinem legatura prin telefon.Va rog frumos sa ma sfatuiti si sa nu fac vreo greseala.
va multumesc ,nu stiu daca ati urmarit de la inceput intrebarile mele si situatia mea ,dar as vrea sa va rog daca se poate sa-mi trimiteti un model de procura pe care eu trebuie sa o fac la notarul italian care este valabila si in Romania?
1: o procura ajunge in jur de 100 de euro
2: este valabila la un notar de acolo unde sunteti dumneavoastra
dar sa fie redactata bine
va spun din cunostiinta de cauza am intilnit problema aceasta
Dar cel mai bine era (este o parere) daca vati fi deplasat dumneavoastra si sa va trimita concubinul acea procura.
stiti de ce?
pentru ca o procura costa in jur de 100 de euro. trebuie apostilata
tradusa, cheltuieli deplasare la notar. la notar dureaza cam 1 zi 2 din cite stiu eu .
faceti o socoteala si vedeti cit va ajunge. plus ca multi s-au confruntat cu acea problema .ca nu s-au deplasat la consulat "este sfint" sa mergi la consulat,si apoi tre sa incerci iar
dar daca faci socoteala bine o sa constati e mai bine sa pleci (dumineca din italia si sa te intorci joi)
deci aceleasi zile pierdute aceeasi cheltuiala poate mai putin" 90-100 de euro drumul"
si luati copilul personal.
dupa aceea veti sti ce aveti de facut cind veti avea dumneavoastra copilul
sper sa va fi ajutat
Cu notarul italian e o singura problema, ca intocmeste actul dupa legislatia lor.. adica daca nu ii ziceti ce sa scrie.. s-ar putea sa nu va fie de folos.
De aia era mai bine sa fi mers la consulat sau sa faceti invers.. dvs sau cumnata o intocmeati cu ajutorul unui avocat sau notar in Romania, o traduceati in italiana si la notarul italian doar o autentificati
va multumesc frumos,asa este cum spuneti ,daca se poate si vreti sa ma ajutati ,as dori si eu un model de procura speciala pentru pasaportul individual si pentru acordul meu pentru a sti eu sa-i spun notarului italian ceea ce el va trebuii sa scrie ,va multumesc frumos.