avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in inscrisuri sub semnatura privata

chiriasul face un contract de furnizare cablu,internet si telefonie in numele proprietarului(fara stirea acestuia) si la beneficiar semneaza cu semnatura lui fara a se stipula ca el este beneficiarul.
1.se incadreaza la fals in inscrisuri sub semnatura privata prevazut la art.290 CP ?
2.se incadreaza la uzul de fals prevazut la art.291 CP ?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: f.nica , utilizator 04:16, 25 Aprilie 2010
Da, se poate face plangere penala si se va incepe urmarirea penala.
La banca nu putea sa incheie niciun contract in conditiile aratate.
E ciudat dar nu conteaza.
Cred ca se va aplica o amenda administrativa daca partile isi rezolva problema.

avocat Claudiu Lascoschi
incheierea unui asemenea contract se face in prezent s epoate face si de chirias datorita institutiilor care furnizeaza asemenea servicii,ce dau acordul prin intermediul incheierii ctr.
daca respectivul chirias nu si achita platile corespunzatoare firma intenteaza actiune in judecata pe respectivul chirias ptr recuperarea prejudiciului.
asa ca stati linistiti nu este nici o fapta de natura penala
P.S:INAITE INTR/ADEVAR SE TRANSFERA OBLIGATIILE DE PLATA A SERVICIILOR IN FAVOAREA CHIRIASULUI DAR NUMAI CU ACORDUL PRORPIETARULUI,ACUM FIRMELE FAC CEEA CE AM MENTIONAT ANTERIOR.
!!!!BY!!!!=D>=D>=D>
r82z a scris:

incheierea unui asemenea contract se face in prezent s epoate face si de chirias datorita institutiilor care furnizeaza asemenea servicii,ce dau acordul prin intermediul incheierii ctr.
daca respectivul chirias nu si achita platile corespunzatoare firma intenteaza actiune in judecata pe respectivul chirias ptr recuperarea prejudiciului.
asa ca stati linistiti nu este nici o fapta de natura penala
P.S:INAITE INTR/ADEVAR SE TRANSFERA OBLIGATIILE DE PLATA A SERVICIILOR IN FAVOAREA CHIRIASULUI DAR NUMAI CU ACORDUL PRORPIETARULUI,ACUM FIRMELE FAC CEEA CE AM MENTIONAT ANTERIOR.
!!!!BY!!!!=D>=D>=D>

numele chiriasului nu apare nici unde si doar proprietarul este mentionat in documente.chiriasul nu a facut aceste contracte in baza contractului de inchiriere ci s-a folosit probabil de o copie dupa c.i. a proprietarului dar semnatura ii apartine. multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2008
wirtej, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

E ciudat dar nu conteaza.
Cred ca se va aplica o amenda administrativa daca partile isi rezolva problema.

avocat Claudiu Lascoschi

ciudatenia rezulta din tupeul chiriasului care i-au permis cu concursul agentului de la rds-rcs sa incheie un contract pe numele proprietarului stiind ca odata va pleca si sa-i lase una dintre amintiri,de fapt au fost amintiri de cca. 24 milione vechi.oltenii tot olteni ramin mai ales cind sunt si putin bronzati si cu un grad in armata noastra. s-a facut plingere penala de proprietar ca doar n-o sa-l lase fara o amintire si din partea lui.multumesc inca o data de colaborare.
Ultima modificare: Joi, 4 Decembrie 2008
wirtej, utilizator
Chiriasul va spune ca a actionat ca mandatar / imputernicit pentru proprietar, care i-a furnizat toate actele necesare.
Deci nu e vorba de o infractiune, mai ales ca proprietarul, in lacomia lui, nu a incheiat contract de inchiriere, lipsindu-l pe chirias de posibilitatea de a incheia contract in nume propriu.
Deci proprietarul este de fapt un mandant care in prezent cauta o cale sa-l infunde pe fostul chirias.
Singurul lucru "rau" pe care l-a facut chiriasul, este ca l-a lasat cu datorii.
Din pacate asta nu e o infractiune.

Se pare ca proprietarul blond nu e chiar atit de blond.

Dar proprietarul blond nu va recupera nici un ban, ci va trebui sa astepte, rabdator termenul de prescriptie a executarii silite de 3 ani.

Cine are urechi de auzit ... sa vada !

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Legalizare acte avocat este posibil? ana cata ana cata se poate ca avocatul sa legalizaze de exemplu un contract de inchiriere prin semnatura si stampila lui . stiam ca doar la notariat se legalizeaza? mi s-a ... (vezi toată discuția)
Fals in semnatura si act si documente false irisddd irisddd Buna ziua, Fiul matusii mele a facut mai multe \"inselaciuni\", insa una dintre ele ma intereseaza in mod deosebit, intrucat m-a implicat si pe mine. La data ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de catre unul dintre soti Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am urmatoarea problema: In anul 2010, fostul sot (am divortat in 2012) a incheiat prin mandatar, un contract de inchiriere cu o firma pentru un ... (vezi toată discuția)