avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in inscrisuri sub semnatura privata

chiriasul face un contract de furnizare cablu,internet si telefonie in numele proprietarului(fara stirea acestuia) si la beneficiar semneaza cu semnatura lui fara a se stipula ca el este beneficiarul.
1.se incadreaza la fals in inscrisuri sub semnatura privata prevazut la art.290 CP ?
2.se incadreaza la uzul de fals prevazut la art.291 CP ?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: f.nica , utilizator 04:16, 25 Aprilie 2010
ptr.trope_doi

pentru ca nu am legatura cu fetele legii va apreciez complectarea si va rog sa-mi dati un indiciu macar pentru a "ma lumina"si eu .daca deranjej prea mult cer scuze dar situatia incurcata nu-mi da pace mai ales ca am ramas cu
"o gaura"de 28 milioane asa ca incercati sa ma intalegeti.cu stima si respect pentru munca dvs.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2008
wirtej, utilizator
Inainte de a ma hazarda sa va ofer o eventuala posibila idee in cauza, va rog sa imi raspundeti la intrebarile de mai jos:
1. "Inregistrarea cu 20 zile inainte de mutare" inseamna ca respectivul contract a fost inregistrat la inceputul perioadei de inchiriere sau la sf acestei perioade? Banuiesc ca la inceput, inainte cu 20 zile de a intra chiriasul in casa (dar am nevoie de certitudine, pt ca se poate interpreta, chiar daca iau in calcul tot ceea ce ati scris. E imp sa imi scrieti deoarece sunt doua raspunsuri diferite si s-ar putea sa va incurc in ipoteze care incep cu "daca".
2. Care a fost perioada de inchiriere? (6 luni, un an, doi ani...?)
3. Cat timp a beneficiat chiriasul de TV prin cablu si Internet?
4. Cele 28 mil lei sunt numai datorii la RDS?
5. In contractul de inchiriere semnat de chirias si de proprietar e scrisa vreo obligatie a chiriasul de a nu aduce modificari etc in apartament fara acordul scris al proprietarului?

Nu vreau sa va dezamagesc dar asemenea cauze sunt greu de sustinut - mai ales in lipsa unui contract de inchiriere in care sa fie scrise f clar obligatiile chiriasului.
Cred ca e indicat sa platiti o consultatie la un avocat, caruia sa ii aratati ce contract a fost semnat si sa ii explicati cum stau lucrurile. Numai cine vede contractul scris si aude tot ceea ce s-a intamplat isi poate face o parere obiectiva.
Aici, pe forum, nu puteti obtine decat indicatii generale.
Cu stima.
e cumva vreo intrebare din vreo carte de intrebari pentru magistratura ?mi se pare prea vaga intrebarea trebuie mai multe deatlii cfa sa se poata face incadrarea.asa ca vino cu deatalii!!
scuze de intirziere am fost plecat.PE SCURT SI SIMPLU :gasesc un chirias,facem un contract "sablon" la adm.financiara pe timp de un an si il inregistram cu 20 zile inainte de a intra chiriasul in ap. legal el beneficiind de ap. de la data intocmirii contractului (bonus) fara plata.acesta nevind rabdarea sa intre in vigoare termenul contractual semneaza cu furnizorul de cablu un contract in numele proprietarului dar semneaza cu semnatura lui la beneficiar,proprietarul nestiind acest fapt.contractele de inchiriere cu acest chirias se deruleaza pe o periada de cca.4 ani neintrerupt.in toata aceasta perioada de 4 ani chiriasul a beneficiat de cablu tv.dupa cca. doi ani de la intrarea in ap. acesta recidiveaza si in numele proprietarului si fara stirea lui incheie acte aditionale la furnizorul de cablu si pentru internet si telefonie.indiferent daca avea acordul proprietarului sau nu nu avea voie sa incheie un contract pe numele lui si sa semneze chiriasul.un acord doar verbal chiar daca ar fi fost dat, nu da voie nimanui sa semneze in numele altuia fara o imputernicire legala.-ca fapt divers totul duce la o concluzie-premeditarea chiriasului in dauana proprietarului si anume ;chiriasul face datorii peste tot amina plata lor(cca.28 mil.vechi) si pleaca la o noua adresa,simplu.daca propprietarul sta cu mina in sin nu mai obtine nimic.de semnarea acestor contracte repetitive proprietarul nu a stiut nedindu-i aprobarea.chestia ca un avocat bun te scoate si cind semnezi un contract in numele altuia fara a avea o imputernicire este posibila doar in romania ptr. cazul de fata unde legea ii in buzunar. am considerat necesar sa fac aceasta completare pentru a nu lasa dubii. alte detalii legat stric de cauza le-as scrie fara rezerve dar nu cred ca mai sunt. cu multumiri tuturor celor ce mi-au dat un sfat. e-mail wirtej@yahoo.com
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2008
wirtej, utilizator
Am avut o patanie asemanatoare...cum s-a rezolvat situatia descrisa mai sus?
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
giony18, utilizator

Alte discuții în legătură

Legalizare acte avocat este posibil? ana cata ana cata se poate ca avocatul sa legalizaze de exemplu un contract de inchiriere prin semnatura si stampila lui . stiam ca doar la notariat se legalizeaza? mi s-a ... (vezi toată discuția)
Fals in semnatura si act si documente false irisddd irisddd Buna ziua, Fiul matusii mele a facut mai multe \"inselaciuni\", insa una dintre ele ma intereseaza in mod deosebit, intrucat m-a implicat si pe mine. La data ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de catre unul dintre soti Cris1971 Cris1971 Buna ziua, am urmatoarea problema: In anul 2010, fostul sot (am divortat in 2012) a incheiat prin mandatar, un contract de inchiriere cu o firma pentru un ... (vezi toată discuția)