avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anrp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anrp

Am un dosar la anrp bucuresti in baza legi 10 pentru despagubiri pt o casa si teren am citit noul proiect pe care vrea statul sa l impuna,cu despagubiri pt 15 la suta pe o perioada de 12 ani!!! vreau sa stiu daca nu accept noua lege si dau statul in judecata ce sanse am? si cat ar dura procesul ? trebuie sa dau statul la cedo,sau pe instantele din Romania? multumesc
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 14:38, 30 Aprilie 2012
Am terminat procesul vineri,au fost respinse ambele recursuri si cel al anrp si al meu.Asa ca acum urmeaza sa scoatem certificatul de solutie si sa investim hotararea data la fond cu titlu executor.
Hotararea Prefecturii nu putea fi pusa in executare,doar la legea 10 aceste hotarari au putere executorie,si ca sa ne trezim cu contestatie din partea anrp,nu avea rost.Instanta din Bacau a dat reactualizarea sumei de la un an de la data depunerii cererii de plata de la anrp si cei de la curte au dat la fel...Deci,suntem pe final,speram sa nu prindem vreo modificare ,caci sunt aproape 13 ani de cand a aparut legea 290,de cand am depus dosar la Prefectura si 5 ani de la emiterea hotararii si poate in al 12-lea ceas sa ne primim drepturile pentru care ne-am luptat efectiv.
buna nu am hotararea ccsd si nici evaluarea .dosarul este de aproximativ 1 an la anrp....
Eu sint curioasa in cit timp veti avea sentinta recursului redactata..noi o asteptam de la 1 februarie..desi legea spune ca ea trebuie redactata in 30 de zile .
Pentru mama lui stefan: complet gresit. Hotararea emisa de Comisia judeteana pentru aplicarea legii nr. 290/2003 este executorie. In schimb, deciziile CCSD pentru Legea 10/2001, nu sunt executorii. Pentru a executa conform Legii 10/2001 trebuie sa aveti titlul de plata emis de ANRP. Nu CCSD dispune platile, ci ANRP. Asa ca, in locul Dvs., as pune in executare IMEDIAT hotararea emisa de Comisie. Dupa care, cand aveti redactarea instantei in recurs si investiti hotararea instantei de fond, mergeti cu noul titlu executoriu, deschideti un alt dosar de executare si executati pentru diferenta.
In general nu dau asemenea sfaturi, deoarece va pricopsiti cu 2 dosare de executare, deci, cu 2 contestatii la executare. Dar, avand in vedere proiectul de lege care, chiar daca nu va fi adoptat in forma actuala oricum trebuie adoptata o lege pana la 15 iulie (avand in vedere Hotararea Pilot CEDO), sfatul meu este sa executati cat mai repede.
Nu uitati ca nu veti putea investi cu formula executorie hotararea instantei de fond pana ce Curtea de Apel nu trimite dosarul la Tribunal.Si oricum, nu va asteptati sa fie redactata Decizia Curtii de Apel in termenul legal de 30 de zile. Poate aveti noroc sa se redacteze pana in vacanta, dupa care oricum nu mai faceti prea multe. Daca nu gasiti un executor sa va accepte executarea, va pot indica unul. Oricum, nu va amagiti: ANRP, fiind o institutie publica, este supusa controlului Curtii de Conturi, deci, este obligata sa epuizeze toate caile de atac. Asa ca, orice veti pune in executare (hotararea Comisiei sau Sentinta Tribunalului), veti avea o contestatie la executare, care se va judeca la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.

Oricum, este chestie de timp. Nu se stie cat timp ANRP va mai avea disponibilitati. Initial, executarea se materializa in 15 zile de la poprire, acum, in cca. 2 luni, iar maine, s-ar putea sa se intample cum s-a intamplat cu AVAS. De 1 an nu mai au bani. Executorii au facut poprire, dar ei nu mai au bani.
Succes.
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2012
mobexport, utilizator
Multumesc mult pentru sfaturi.Dar eu nu mai astept redactarea ci in baza certificatului de grefa merg sa legalizez si sa investesc hotararea de la fond cu titlu executor.Asta poate dura circa 2-3 saptamani.Am un executor cu care voi vorbi miercuri si ii voi prezenta si solutia dvs.cu hotararea de la Prefectura,sa vad ce spune...Si eu simt ca sunt pe ultima suta de metri,va spun ca daca trebuie hotararea de la recurs redactata ,fac hartii in fiecare saptamana la Curte.
O sa i-au in calcul si ceea ce mi-ati spus dvs.dar nu inteleg de ce sa mai conteste hotaraea curtii de apel?
In legatura cu proiectul de lege,poate se va cere amanare de la cedo sau de unde naiba ar trebui,fiind un noi guvern,sper ca nu m-am bucurat degeaba ca a cazut guvernul lui basescuX-(

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Am si eu o problema.:( In 25.11.2009 am castigat la Tribunalul Bucuresti (pe fond) un proces cu ANRP-Legea 290/2003.:D In 30.12.2009 ANRP a ... (vezi toată discuția)
Contestia in anulare+cheltuieli de judecata wap54 wap54 1. Dragii mei ce ma sfatuiti in acest mod(pe aceasta cale), va dau detaliile sa puteti analiza, am depus cerere si dosar pe Legea 290/2003, la prefectura, ... (vezi toată discuția)