avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Lamuriri privind concedierea unei persoane ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Lamuriri privind concedierea unei persoane insarcinate

am si eu o problema cu care ma confrunt si nu gasesc raspunsurile care sa ma linisteasac.daca ati putea sa ma ajutati in legatura cu locul de munca mai precis lucrez la o sectie de incaltaminte de 11 luni cu contract pe perioada determinata urmand sa mi se expire in august 2012.intrebarea mea este daca angajatorul are dreptul de concediere eu fiind insarcinata in 1 luna si ce as putea face ca sa beneficiez de concediul pt cresterea copilului.va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 29 Noiembrie 2012
Art. 38 din Norma din 2006 de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005:

(1) Platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate au obligatia sa elibereze asiguratului adeverinte din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, in vederea acordarii certificatelor de concediu medical.

Asa cum vi s-a mai spus, puteti beneficia de concediu medical in somaj si puteti intra in CCC tot din somaj.
@ iudimoraru

Nu este obligatoriu ca in somaj sa beneficiati si de concediu medical .. din somaj puteti intra direct in concediu de maternitate si apoi in CCC.

si mai spune-mi freelis in concediu de maternitate cand pot intra din somaj si ce trebuie sa fac ca sa beneficiez de el.iti multumesc pt rabdare.
Concediu de materinitate are o durata de 126 de zile , din care obligatoriu este ca 42 de zile sa fie efectuate ca si concediu postnatal ... .. daca stiti exact data nasterii copilului , atunci puteti face un calcul astfel incat sa intrati in concediu de maternitate cu 84 de zile inainte de data nasterii copilului ..
si concediul de maternitate cn mi-l da,trebuie sa nasc prin 24-27 dec.cum sa procedez?ajuta-ma te rog
multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alexandra_draghici24 alexandra_draghici24 Buna ziua m-ar interesa sa stiu daca o femeie care are 10 luni lucrate poate intra in concediu medical sau risc maternal daca este insarcinata in 4 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal chirita-alina chirita-alina Buna ziua, De la data de 01.06.2010 voi intra in concediu de risc maternal, pe o perioada de 120 de zile, la recomandarea medicului specialiast si cu aprobare ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata, concediu medical, ccc ccalx ccalx Buna ziua, Am cautat pe forum un subiect similar cu al meu, dar nu am gasit si sper ca ma puteti ajuta. In prezent am un contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)