am si eu o problema cu care ma confrunt si nu gasesc raspunsurile care sa ma linisteasac.daca ati putea sa ma ajutati in legatura cu locul de munca mai precis lucrez la o sectie de incaltaminte de 11 luni cu contract pe perioada determinata urmand sa mi se expire in august 2012.intrebarea mea este daca angajatorul are dreptul de concediere eu fiind insarcinata in 1 luna si ce as putea face ca sa beneficiez de concediul pt cresterea copilului.va multumesc din suflet.
Art. 38 din Norma din 2006 de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005:
(1) Platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate au obligatia sa elibereze asiguratului adeverinte din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, in vederea acordarii certificatelor de concediu medical.
Asa cum vi s-a mai spus, puteti beneficia de concediu medical in somaj si puteti intra in CCC tot din somaj.
Concediu de materinitate are o durata de 126 de zile , din care obligatoriu este ca 42 de zile sa fie efectuate ca si concediu postnatal ... .. daca stiti exact data nasterii copilului , atunci puteti face un calcul astfel incat sa intrati in concediu de maternitate cu 84 de zile inainte de data nasterii copilului ..