avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare specialist resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare specialist resurse umane

Buna zaiu,
Ca sa ocupi un post de specialist resurse umane, COR 242314, trebuie sa ai spudii superioare in domeniu resurse umane?
Daca ai studii superioare in alt domeniu si certificat de absolvire curse Inspector resurse umane poti sa ocupi acest post?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:49, 29 Mai 2012
Nu stiu daca este suficient o facultate de chimie si experienta 2 ani pe IRU ca sa fiti incadrat specialist resurse umane .. parerea mea este ca pentru a ocupa o astfel de functie trebuie sa ai in spate mai multi ani cu experienta .. este la latitudinea angajatorului daca va incadreaza sau nu in aceasta funcie.
Avand in vedere ca aveti experienta ,ati lucrat 2 ani inspector resurse umane, ar fi suficient pt. a ocupa un post de referent administrare personal, sau generalist HR(functie regasita in organigrama multinationalelor)
Din cate cunosc cele doua functii mentionate de dvs nu apar C.O.R. ....
Acestea sunt denumirile sub care se regasesc functiile respective in organigramele companiilor mama multinationale si asa sunt preluate si in organigramele firmelor care functioneaza in RO.
Din cate stiu folosirea COR este obligatorie ...prin urmare, multinationalele nu pot sa foloseasca alte denumiri decat cele mentionate in COR .. legea este aceeasi pentru toti.

Alte discuții în legătură

Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)
Functii cu studii medii si superioare piticul piticul sunt incadrata pe un post de referent/inspector resurse umane 342304 cu studii medii. am absolvit studiile superioare in domeniu cu diploma de licenta .As vrea ... (vezi toată discuția)
Incadrare pe post in resurse umane andra80 andra80 Buna ziua, Am o nelamurire si as dori sa ma ajutati daca se poate. Eu am terminat un Master in Economie si momentan lucrez la resurse umane, dar incadrata ... (vezi toată discuția)