avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predarea permisului dupa pierderea actiunii in instanta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predarea permisului dupa pierderea actiunii in instanta

Buna ziua,

In urma depasirii vitezei legale, s-a dispus suspendarea permisului de conducere pentru 3 luni. Procesul verbal a fost contestat in instanta, iar procesul s-a pierdut (termenul a fost la sfarsitul lui aprilie). Problema este urmatoarea: stiu ca trebuie predat permisul in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii instantei, insa nici pana acum nu am primit nimic acasa (decizia data in dosar am aflat-o de pe net, pe portalul instantelor de judecata). Ce sa fac? Sa astept in continuare sa vina hotararea acasa sau sa ma duc direct la Udriste si sa predau permisul din proprie initiativa? Se poate considera comunicare publicarea solutiei in dosar pe internet, desi eu nu am primit nimic scris acasa?
Sincer, m-as duce sa predau permisul ca sa scap de grija, sa treaca luna dupa care pot cere reexaminarea si poate rezolv situatia, nu sa stau sa astept o comunicare care poate sa vina dupa jumatate de an...voi ce credeti?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:03, 10 Septembrie 2019
Din experienta proprie, dar si din lege, hotararea primei instante - in speta Judecatoria - poate fi atacata cu apel in 30 de zile calendaristice de la comunicare, motivat sau nemotivat, la Tribunal. Termenul de 30 de zile curge, neincluzand nici prima si nici ultima zi, de la data primirii prin posta, curier sau alta forma. In ipoteza nedeclararii apelului, Hotararea ramane definitiva dupa curgerea termenului de 30 de zile, prin neapelare. Daca pana acum nu ati predat permisul si nu ati legalizat H. primei instante, rebuie sa o faceti de indata.
Intervenție moderator

Doamnelor și domnilor care au postat întrebări în acest topic

Vă rog să vă conformați prevederilor Regulamentului de postare în Forum și să deschideți topicuri noi. Mulțumesc!
3. Deschiderea si incadrarea unui topic nou

(...)
- daca ai cautat si nu ai gasit raspunsul la intrebarea ta, deschide un topic nou - nu posta intr-unul deschis de altcineva, intrebarea ta va fi stearsa pentru ca nu are legatura cu ce intrebarea initiatorului subiectului.

www.avocatnet.ro/content/tag...

Gabriela Pintea
Mai oameni buni, eu nu-s avocat, insa am pretentia ca sunt rational... Deci tribunalul/judecatoria imi respinge calea de atac aleasa impotriva unui p.v. de retinere a permisului, deci pierd procesul, in hotarare sunt instiintat ca am pierdut, am obligatia de a preada permisul de conducere in 15 zile politiei ; eu nu pot sa il predau (varii motive-plecat din tara-retras in munti-etc..) --- asa ar trebui --- "atunci politia afla ca si mine de sentinta tribunalului, si daca in 15 zile nu depun permisul sunt instiintat DIRECT a 16-a zii ca permisul mi se suspenda inca 30 zile fata de retinerea data de sentinta". Deci fratilor nu este corect si legal ca decizia tribunalului definitiva sa intre in vigoare imediat ce au trecut cele 15 zile ? Adica daca eu nu duc permisul in cele 15 zile politia imi suspenda dreptul de a conduce CAND crede sau vrea ea...dupa 5 zile ..10..o luna ..un an etc. WOW !!!!! Cei care judeca dau o sentinta pe care politia o aplica CAND vrea ea ?!?! chiar asa ? Eu cred ca e logic ca suspendarea permisului ar trebui sa intre in vigoare AUTOMAT dupa expirarea celor 15 zile, si politia sa opereze corect si eficient in baza de date informatiile respective, nu "cand are chef" sau cand se strang mai multe pe birou...Eu o sa contest decizia sefului serviciu rutier in contencios TOCMAI cu aceste motivari...IETE domne' io trebe sa il duc in 15 zile , insa ei pot sa dispuna suspendarea permisului meu cand vor, mie ajungandu-mi dispozitia politiei de preadare a permisului dupa 7 luni de la pronuntarea sentintei. Este foarte periculos, se creaza precedente urate care dau politiei dreptul sa se "razbune" pe cei care "comenteaza" ... Eu cam asa judec, adica ce sa gandit nea' Caisa de la ghiseu - sa vezi ce il parlesc pe asta, a pierdut permisu' la proces in mai si ca vrea cascheta mea il suspend din 1 decembrie pna la 30 ianuarie , adica de SARBATORI- scenariu plauzibil.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
ologute, utilizator
De pe portalul instantei.
Buna ziua,

Am o problema asemanatoare, dupa cum urmeaza: mi s-a suspendat permisul pe o luna, am facut contestatie, am pierdut si apoi am facut apel. Apelul a fost pierdut si el iar decizia mi-a venit acasa in data de 14 iunie 2017. Astazi pe 19 iunie 2017 am predat permisul la politie unde am fost instiintat ca suspendarea s-a prelungit cu o luna pentru ca nu l-am depus la timp, si anume cu o zi dupa ce s-a luat decizia in instanta. Apelul s-a judecat pe data de 23 mai iar politia spune ca pe 24 mai trebuia sa il predau si NU trebuia sa astept decizia acasa ci trebuia sa ma interesez pe internet.

E ok? asta e procedura normala?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)