avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot scapa de un credit ipotecar neperformant dand ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot scapa de un credit ipotecar neperformant dand bancii imobilul?

Buna ziua, am o situatie extrem de complicata. As aprecia un raspuns competent. Pe scurt: am un credit ipotecar in franci, suma totala de rambursat ar fi cam de 60000 franci. Am divortat de curand, si nu imi mai pot permite aceasta rata imensa, nici eu, nici fosta sotie, care a reusit sa isi ia un nou apartament. Apartamentul ipotecat cu ipoteca de gradul 2 in favoarea bancii, nu valoreaza la ora actuala mai mult de 50000 de franci. Intrebarea este daca nu mai platesc, si urmeaza executarea silita si scoaterea la licitatie cu o suma mult mai mica decat 50000 franci, voi fi obligat sa platesc in rate acea diferenta pana la credit?
In cat timp se va opri aceasta urmarire?
Dureaza toata viata?
Sau este o perioada de prescriere ca la amenzi?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:07, 1 Iunie 2012
Sa nu intelegem, ca intelegem gresit.
Dar dvs unde ati vazut ca nu da ?
Executorul e cel ce vinde bunul, iar daca bunul valoreaza sau se vinde la un pret mai mare decat e datoria, da creditorului cat ii datoreaza debitorul, iar ce ramane ( daca ramane) inapoiaza fostului proprietar.
In cazul actual, cum piata imobiliara e la pamant, imobilul se va vinde cu pret mic, mai mic decat valoarea pe piata, din pacate
pana la urma, care ar fi solutia?
deocamdata am inchiriat apartamentul iar acea chirie acopera jumatate de rata. mie imi plateste de la servici chirie si imi convine, dar nu pot garanta ca va fi pe o perioada mai mare, iar in final platesc cealalta jumatate de rata cam degeaba.
Practic, ce solutie as avea?
o idee ar fi sa platiti pana cand va apropiati de valoarea ap , apoi sa incercati sa-l vindeti singur iar cu pretul obtinut sa va achitati de banca.
Ar trebui sa discutati si cu fosta sotie ca si dansa e parte in contract, nu sunteti singurul dator si imi pare ca dansa ar avea mai mult de pierdut
daca sotia vroia un ap, de ce nu l-a luat pe asta ?
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
gi-jane2, moderator
pai e destul de complicat
asta era destul de scump. mai avem de platit la creditul asta 60000 franci. a reusit sa faca un credit la un apartament cu 2 camere mai mic, f cochet, la un pret mult mai mic.
rata ei acum pe 30 de ani e jumatate cat am eu de platit la cel actual.
Intrebarea mea ramane in continuare: In cat timp se prescrie aceasta urmarire din partea bancii in scopul recuperarii diferentei de datorie?
mai exact, daca nu mai platesc, cat timp voi fi hartuit de banca?
Exista o singura solutie eficienta. Prin intermediul unui Birou de Mediere, invitati banca pentru a solutiona prin procedura medierii problema imposibilitatii de plata a creditului,. Cu ajutorul mediatorului, impreuna cu banca veti gasi o solutie reciproc avantajoasa pentru iesirea din aceasta situatie. Altii au reusit, veti reusi si dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Mediere cu banca liveomars liveomars Buna ziua, Am un credit ipotecar,sotia este coplatitor,a intrat in somaj,am informat banca ca suntem in imposibilitate de plata, sotia a terminat somajul,nu ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar viorelh viorelh Buna ziua, Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)