avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intampla in situatia in care titularul unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului?

Buna ziua,

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata inclusa in el, pe toata suma creditului. In luna martie a acestui an tatal meu a decedat, iar banca a inceput sa sune sa ne anunte ca inregistram restante. Am anuntat decesul, am depus toate actele pe care ni le-au solicitat, iar acum dupa aproape 3 luni am aflat ca de fapt polita de asigurare de viata a fost incheiata pe numele meu, nu al lui. Ce se poate face in acest moment? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: amcteam , utilizator 16:08, 9 Iunie 2012
Ce varsta avea tatal dv. in momentul incheierii contractului de credit? Cumva peste 60 ani?
Va dati seama ca nici o firma de asigurare nu o sa faca asigurare de viata unei persoane trecute de o anumita varsta....
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
amcteam, utilizator
Este clar ca suma imprumutata a fost asigurata! Cel putin asa se intelege din ceea ce a postat sales2012! Acum sa vorbim despre varsta imprumutatului, este de prisos!
Nu este de prisos deloc, deoarece daca imprumutatul era in etate nu i se putea face asigurare de viata si atunci i s-a facut coplatitorului. Asigurarea intra in vigoare cand nu mai are cine plati creditul. Daca o pun pe bunica de 95 ani sa faca credit pe 10 ani cu siguranta va trebui sa aiba si un garant pentru ca asigurarea de viata nu are rostul la asemenea varsta, deoarece poate muri din zi in zi. In acest caz asigurarea de viata i se va face garantului.
De fapt cred ca nici nu i s-ar aproba creditul lui bunica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
amcteam, utilizator
Raspuns pentru amcteam: tatal meu avea 50 ani neimpliniti in momentul contractarii creditului si nu suferea de nicio boala.
Tata avea 50 ani neimpliniti, el este titularul creditului, eu coplatitor, iar asigurarea de viata apare pe numele meu. Cand am cerut o explicatie pentru aceasta situatie, mi s-a motivat cu norma BNR.

Alte discuții în legătură

Asigurare viata incheiata in baza contract de credit underworld underworld Credit de nevoi personale contractat in anul 2007; exista imprumutat, coplatitor si garant. Imprumutatul a decedat in 2008. Coplatitorul s-a dus la societatea ... (vezi toată discuția)
Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)
Contract de credit nevoi personale Rodi_18_09 Rodi_18_09 Buna ziua, Am o problema cu un credit si as aprecia cateva sfaturi de specialitate. Problema este urmatoarea: in 2008 o cunostinta de-a mea a luat un ... (vezi toată discuția)