avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionarii angajati!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionarii angajati!

As dori sa stiu ma multe despre decizia Guvernului privind oblgarea pensionarilor in a alege pensia sau contractul de munca, neputand sa le cumuleze, vorbind de cei care sunt angajati intr-o instiutie publica. De exemplu mama mea este pensionara cu limita de varsta, si este si salariata intr/o unitate de invatamant ca si personal auxiiar de 2 luni. Ce se va intampla acum cu situatia ei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 6 Ianuarie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
corinuta a scris:

Care ar fi posibilitatile ca aceasta ordonanta sa nu fie adoptata de catre Camere?


In actualele conditii, probabilitatea de respingere a acestei ordonante este mica :(
uranopos a scris:

Interdictia respectiva vizeaza persoanele care au lucrat, inainte de pensionare in sectorul bugetar (si, prin urmare, pensia tot din aceste fonduri le este asigurata), si care, in prezent, lucreaza, in calitate de salariat, tot in cadrul unei institutii bugetare. De exemplu: sa ziceam ca avem un ofiter in rezerva, care a iesit la pensie cu ordonanta din 2000. Acesta, ulterior, s-a angajat in structurile administrativ-locale. Prin urmare, el primeste, in prezent, pensia, in calitate de militar rezervist, achitata din bugetul statului, si, pentru caliatea de angajat in structurile adminitsrative locale, un salariu, tot de provenienta bugetara. Ei bine, acesta va trebui sa renunte la postul ocupat actualmente in calitate de angajat. Mai exista problema returnarii eventualelor salarii compensatorii, pe care militarii intrati in rezerva le-au primit in acea perioada, in situatia in care persoana din exemplul dat isi pastreaza functia de salariat.

De unde ati tras concluzia ca se refera doar la pensionarii care au lucrat in sistemul bugetar?
~ Conținut șters la cerere ~
Din cele spuse de primul-ministru ar reiesi ca numai cei care se reangajeaza in sistemul bugetar vor fi obligati să returneze inapoi platile compensatorii primite cu ocazia pensionării.

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensionarilor care inca mai lucreaza (bugetari) giagi giagi Am o intrebare.Daca ma puteti ajuta cu un raspuns........ Mama mea este pensionara (pensie limita de varsta,60 ani).In urma cererii depuse si aprobate inca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta selmer selmer Buna ziua,stiti cumva ordonantele de urgenta sint valabile pe un anumit termen....un an,doi? Ma interesa in special ordonanta 59/2017 cit timp este valabila ... (vezi toată discuția)
Din agenda guvernului: avnsare promotie mai 2012 Marian_R Marian_R salut. din agenda de astazi 27.06 a Guvernului la cap II nr. 4 vine cu ceva informatii in legatura cu avansarea promotiei 2012. <<<<[b]4. ... (vezi toată discuția)