avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... fostul BAROU CONSTITUTIONAL
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

fostul BAROU CONSTITUTIONAL

An inteles ca fostul Barou constitutional ar fi intrat in legalitate si se poate inscrie orice absolvent de drept fara examen. Stie cineva mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: juris0203 , utilizator 18:28, 7 Martie 2006

Stimate domn "procuror" faptul că jargonul face parte din lexicul de zi cu zi al dumneavoastră, mă face să cred că nu sunteţi cu nimic mai presus decât condamnaţii de drept comun.
Se pare că în judeţul unde vă desfăşuraţi distinsa profesie, aţi avut conflicte deschise cu "gaborii". Mă întreb câte dosare care ar fi trebuit să ajungă pe rolul instanţei de judecată au fost oprite de dumneavoastră, în condiţiile în care "gaborii" au adus probele de care dvs. aveaţi nevoie? De ce credeţi toţi POLIŢIªTII sunt "bătuţi cu leuca". Un magistrat adevărat nu s-ar coborî la nivelul dvs. de exprimare. Vă rog să aveţi puţin respect pentru aceşti oameni pentru că nu toţi sunt nişte incapabili. Majoritatea sunt cei care vă ajută pe dvs. să vă duceţi la bun sfârşit rechizitoriul. Nu cred că aţi avea curajul să staţi în faţa unui infractor recidivist fără ca unul dintre aceşti "gabori" să fie lângă dvs. şi să vă prezinte materialul incriminator. Veţi fi mâncat de viu. Cred că visaţi să anchetaţi doar crime, fapte din domeniul crimei organizate şi terorism. Dacă aţi fi foarte experimentat şi mai vechi în meserie aţi ştii să faceţi deosebirea între cei care anchetează crimele şi cei de la compartimentul de crimă organizată şi antiterorism. Drept pentru care îmi lăsaţi impresia că sunteţi un începător care este invidios pe cei care încearcă să practice o meserie pe care cred că o pot practica mult mai bine decât ceilalţi. Nu este o pledoarie pro Bota, ci este un mesaj pe care rog să-l aveţi în calcul şi să respectaţi poliţiştii. Sunt poliţist care îmi fac datoria aşa cum trebuie şi care de câteva ori am avut şansa să văd ceea ce pot face procurorii , chiar cu un dosar "beton". De ce ]i discrimina'i pe ace;ti oameni care în adevăratul sens al cuvântului îşi riscă viaţa, în multe cazuri, şi vă pun gratuit pe masă probele în baza cărora dvs. jubilaţi la sfârşitul anului şi vă înregistraţi cu n dosare închise cu condamnări definitive?
Nu aveţi demnitatea şi respectul unui magistrat.
Un poliţist.
Stimate domnule politist,
In primul rand tin sa va spun ca folositi gresit termenul jargon. Mai documentati-va! Inseamna cu totul altceva deact credeti dv.
In al doilea rand tin sa va spun ca eu nu am nimic cu politistii. Dar am anchetat pe unii care au cercetat abuziv si care au smintit in bataie niste pusti de 17-18 ani banuiti de niste fapte penale. Si i-am si trimis in judecata. Tot respectul pentru colegii de la antitero sau crima organizata! Insa, din pacate, ei sunt o minoritate! De foarte multe ori am avut probleme cu colegi de ai dv. care mi-au trimis dosare in care unica proba era marturisirea invinuitului. Cred ca stiti ce inseamna aceasta, domnule politist! (cata bataie o fi luat nenorocitul ala...).
Multi dintre colegii dv. nu stiu ca forta se poate folosi doar pana la momentul in care infractorul este incatusat (dupa aceea doar in mod exceptional: evadari, revolte in penitenciar etc). Romania risca sa incaseseze noi condamnari. Cazurile Gabriel Carabulea sau Nelu Balasoiu va spun ceva?
Cat despre infractorii periculosi (crima organizata), da, colegii dv. duc greul in dosare. Dar nu pe ei ii numeam ,,gabori". Poate am gresit asa ca voi preciza: pentru mine gabor inseamna politistul care nu stie sa isi faca meseria. Indiferent daca nu are deloc autoritate sau abuzeaza de aceasta!
Spuneti ca sunt un incepator. Sunt magistrat de ani buni dar m-am format dupa '89. Dupa cum nu voi admite ca infractorii periculosi sa stea ,,afara", nu voi admite nici ca politistii sa rupa in bataie un minor.
In speranta ca imi veti citi argumentele,
Procurorul.
Domnul procuror este sarea si piperul site-ului. Cand o sa ai mata, dom plutonier, cunostiintele lui atunci sa vorbesti! Cred ca l-ai jignit intr-o maniera incalificabila! Si fara argumente. Ti-a pus omul o intrebare: ai auzit de cazurile in care colegii mata au omorat in bataie pe cei doi arestati?
Cu asa politiist e departe Europa...


...
Inca ceva, in conceptia mea (si e imposibil ca avocatii lui Bota sa nu se prinda) un magistrat care i-a admis sa exercite avocatura poate fi urmarit penal pentru complicitate. Ganditi-va, imi vie mie denuntul penal. Ii dau curs, incep u.p. si sub coordonarea mea se vor strange probele. Ori probele de baza sunt acele incheieri de sedinta prin care respectivii au fost admisi la bara sau rezolutiile/ordonantele procurorilor. Nu mai zic de cele care ,,certifica legalitatea" ,,baroului". Trebuie sa incep u.p. si impotriva acelor magistrati si sa conexez cauzele.
...
Sincer, daca vreti ceva de la noi, trebuie o hotarare judecatoreasca prin care activitatea UNBR-Bota sa fie declarata in afara legii.
Dar si atunci se va musamaliza, cum sa raspunda penal atatia magistrati?
V-am salutat!




Nu vad de ce ar trebui sa raspunda penal atatia magistrati pt complicitate la infract de exercitare a unei profesii fara drept din moment ce in cazul lor lipseste un element important, subiectiv, anume VINOVATIA. Caracterul penal al faptei judecatorilor din speta este inlaturat, deoarece elementul subiectiv din continutul constitutiv al infractiuniii, vinovatia, este inlaturat, judecatorii gasindu-se in cel mai bun caz in eroare de fapt cu privire la lipsa calitatii de avocat a aparatorilor "Bota" ori de drept, simpla sau provocata.
Pt ca judecatorul sa poata fi tras la rasp penala trebuie sa-i imputati existenta intentiei de a contribui la savarsirea infractiunii, ceea ce in cazul de fata este complet exclus; nici ei, judecatorii, nu stiu cu ce au de-a face, infractori, uzurpatori de profesii liberale, avocati sau alta varianta hibrida.
Se pare ca nici chiar marele domn procuror nu este chiar atat de mare pe cat lasa impresia ca ar merita sa fie considerat.... sau poate ma insel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un avocat din baroul bota poate sustine procese penale? Lavinia Mustata Lavinia Mustata Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns privitor la practicarea avocaturii de catre un membru UNBR. Acestia pot emite chitante clientilor sai? ... (vezi toată discuția)
Baroul constitutional bucuresti ionela calugaru ionela calugaru Baroul constitutional Bucuresti este recunoscut i statle membre UE? (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)