avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare apartament cu achitare partiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare apartament cu achitare partiala

Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in care sa se specifice faptul ca o parte din suma (70%) se achita pe loc, iar cealalta parte (30%) peste 3 luni, de exemplu?
Ce se intampla in cazul in care cumparatorul nu achita diferenta, peste 3 luni? Se anuleaza contractul? Cum ma protejez ca vanzator? Cumparatorul in poate vinde mai departe intre timp?

Cu alte cuvinte, cum ar trebui incheiat acest contract?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:29, 9 Ianuarie 2009
Intre parti exista un contract nerespectat.
Temeiul juridic va fi in rezolutiunea contractului si evacuarea este fireasca in ceea ce il priveste pe neproprietar.
Dar, asa cum spuneam, conteaza foarte mult felul in care este redactat contractul.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pentru imobil in faza de proiect acremene acremene Buna am nevoie de un sfat... In Decembrie 2007 am platit un avans de 40000 Euro pentru un apartament care trebuia predat pe data de 1 August 2008, urmand sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare pact comisoriu de grad iv bbogdan bbogdan buna. am si eu o intrebare. intr'un contract de vanzare cumparare am o prevedere de genul: 9. RASPUNDEREA CONTRACTUALA 9.1. Daca vanzatorul nuu ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gradul iv inscris in cartea funciara anaburghelea anaburghelea Intrebarea mea este urmatoarea , daca se poate vinde un imobil si in ce conditii, daca in sarcina sa exista un privilegiu al vanzatorului ( este inscris in ... (vezi toată discuția)