avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal si postnatal

Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza.
am un salariu brut de 3000 si netul este de 2000.
va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Gabrielei , utilizator 10:31, 8 Octombrie 2018
Daca ati fost in cm in iunie si iulie,atunci in loc de venitul brut din salarii in baza va intra indemnizatia bruta de cm,iar ca si zile stagiu de cotizare ,nu va interveni nicio modificare,respectiv vor fi 44dezile,respectiv 20 /iunie si 22/iulie.
o ultima intrebare: daca nasc spre exemplu pe 15 sau 20 august, ultimele sase luni pt calculul indemnizatie de maternitate(prenatal si postnatal pe care as vrea sa le iau dupa ce nasc) care sunt? nu stiu cum sa procedez deoarece acum sunt in concediu medical- cod 01 iar medicul nu stie pt cat timp sa mi-l prelungeasca deoarece am o sarcina cu probleme si pot naste oricand. iar daca eu duc la angajator concediu medical cu codul 01, pt boala obisnuita si in aceasta perioada eu nasc este vreo problema?????
va multumesc din suflet!
sanatate si numai bine!
1.Daca nasteti in cursul lunii august,cele 6 luni vor fi februarie-iulie 2012.

2.Medicul banuiesc ca v-a eliberat un cm de boala pe intreaga luna,deci luna aceasta aveti 1-31 iulie.
Daca intervine nasterea,prematura in acest interval,se elibereaza concediul postnatal,inseamna ca pt.un anumit interval ,de la data nasterii pana la sfarsitul lunii vor fi 2 cm suprapuse si se va aplica regula reglementata de art. 37(3) din Norme 60/32/2006:

(3) În situaţia în care unui asigurat i se acordă în aceeaşi lună două certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumită perioadă, indemnizaţia se calculează după cum urmează:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilităţii acestuia şi data începerii valabilităţii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rămase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica "Observaţii" a certificatului de concediu medical "Suprapunere cu CM seria ..... nr. ..............";
b) pentru al doilea certificat medical, a cărui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizaţia se calculează în mod corespunzător, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia
deci in orice zi a lunii august voi naste indemnizatia mi se calculeaza cu lunile februarie-iulie, fara luna august.chiar nu stiu cum sa procedez....
va multumesc din suflet!
o zi buna!
1. Asa cum spune OUG 158/2005 stagiul de cotizare pentru pantru calculul indemnizatiei pentru concediu medical este format din lunile anterioare aceleia pentru care se acorda concediu medical.

2. Daca ati intrat in concediu medical in luna august aceasta luna nu se ia in calculul stagiului de cotizare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Plata cm papic papic Buna Ziua In anul 2014 am fost in cm mai precis din iulie in risc maternal dupa acea in prenatal si postnatal. am salariu minim pe economie in fiecare luna ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal MarinescuDiana MarinescuDiana Concediul prenatal este 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni consecutive dinaintea intrarii in concediu? In luna ianuarie nu am realizat ... (vezi toată discuția)