avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal si postnatal

Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza.
am un salariu brut de 3000 si netul este de 2000.
va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Gabrielei , utilizator 10:31, 8 Octombrie 2018
Nu este vorba despre stagiu de cotizare ci despre baza de calcul.
Cf.art.10din OUG158/2005:
ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii

Luna 1 din cele 6 reprezintă prima lună anterioară producerii riscului,asadar daca riscul asigurat(concediul de maternitate)debuteaza in luna august,indiferent de data,luna 1 este luna iulie,luna 2 este iunie,luna 3 este mai,luna 4 aprilie,luna 5 martie si luna 6februarie.
Deci,in baza de calcul in vederea calcularii indemnizatiei de cm /august,vor intra veniturile brute realizate in aceste 6 luni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2012
ContSters136493, utilizator
Buna ziua ma putei ajuta si pe mine am sotia insarcinata mai are 2 saptamani si naste ea nu a lucrat eu am 5 luni si jumate decand lucrez cu cartea de munca vreau sa stiu daca pot sa iau prenetal ?astept un un raspuns
Ma puteti ajuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Plata cm papic papic Buna Ziua In anul 2014 am fost in cm mai precis din iulie in risc maternal dupa acea in prenatal si postnatal. am salariu minim pe economie in fiecare luna ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal MarinescuDiana MarinescuDiana Concediul prenatal este 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni consecutive dinaintea intrarii in concediu? In luna ianuarie nu am realizat ... (vezi toată discuția)