Buna ziua, in luna martie, mai exact pe 21 martie, mi-am dat demisia de la firma la care lucram (dupa 11 ani vechime la aceasta firma). Din cauza divergentelor care se creasera (pentru ca nu le-a convenit faptul ca mi-am dat demisia), am fost doua zile dupa care nu m-am mai prezentat la servici. Am asteptat sa treaca 20 zile de preaviz dupa care m-am dus la itm unde mi s-a spus ca contractul meu de munca a fost suspendat cu data de 1.04 pe cercetare disciplinara, mentionez ca din data de 31 martie si pana acum eu nu am primit nici o instiintare de la ei legata de acest lucru. Intrebarea mea este daca este corect faptul ca nici la ora actuala cartea mea de munca nu este inchisa si cum trebuie sa procedez in continuarea.
Problema este ca se suprapun doua perioade de suspendare a c.i.m. ... o cauza de supendare de drept - concediu medical si o cauza de suspendare la initiativa angajatorului ... parerea mea este ca in astfel de situatii primeaza suspendarea de drept a c.i.m.
OUG 158/2010
Art. 10. - (1) Baza de calcul a indemnizatiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii
Daca angajatorul impinge termenul pana in apropierea celor 6 luni, care-ar mai fi baza de calcul pentru cm?
Mii de multumiri, interesant.
Domnule freeelis, in acest caz (cm aproape de termenul de 6 luni, inainte de convocare, nu are importanta cat de mica e indemnizatia de cm) angajatorul risca sa nu poata efectua cercetarea si sa nu poata sanctiona fapta (termenul de 6 luni este termen de decadere ), corect?
Daca se depaseste acest termen, atunci angajatorul nu mai poate emite decizia de sanctionare intrucat a decazut din acest drept .. Termenul de 6 luni este un termen de decădere, a cărui nerespectare are drept efect decăderea unităţii recurente din dreptul de a mai emite o asemenea decizie, iar o decizie emisă cu nerespectarea acestui termen este lovită de nulita